Gość Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 Postanowiłam zrobić nowy tutorial pomagający wkleić zdjęcia przez imageshack.us Po wejściu na imageshack.us Klikamy - BROWSE - wybieramy z komputera zdjęcie (możemy zaznaczyć więcej niż jedno - będą się ładowały wszystkie po kolei) Postęp ładowania zdjęcia możemy obserwować: Kiedy zdjęcie/zdjęcia zostaną załadowane zostaniemy przekierowani do albumu - widzimy wszystkie nasze zdjęcia. Więc klikamy literkę "i": I mamy dostępne wszystkie linki jakie możemy wkleić na forum czy gdzieś tam:) Dla nas najwygodniejsza jest opcja "Forums": Zaznaczamy i kopiujemy tego linka i wklejamy bezpośrednio w naszego posta: Po zatwierdzeniu posta mamy eleganckie zdjęcia, ta daaam: P.S. -zdjęcia optymalnej jakości i wielkości to rozdzielczość 800x600 pikseli Uf - mam nadzieję, że komuś się do czegoś to przyda! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 Bardzo fajny tutorial i to chyba specjalnie na moją sugestię, dzięki. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golob1210 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 Można by dodać jeszcze informację o tym, że zdjęcia o dużej rozdzielczości były by lepsze w miniaturkach więc zamiast kopiowania linku z "Forums:" można wybrać Thumbnail size i z tamtąd kopiować link do Forums jako miniaturka Cytuj Reefmax - T5 2x15k Sylvania Marinestar + 1x Giesemann Actynic+ + 40w LED Royal blue, Odpieniacz Hydor slimskim nano 135.35, Jebao RW4 + JVP 110 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 No właśnie to mi się nie podoba. W tapatalku można wtedy podejrzeć tylko miniaturę i nie działa link do dużego zdjęcia. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 No właśnie-o to chodzi,żeby wklejać całe zdjęcia a nie miniatury-stąd ten temat:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 Mam pytanie czemu nie działa normalne wklejanie zdjęć?chciałem coś wystawić i nie mogę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 A normalne to znaczy jakie? To chyba Twoje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Dobra już to rozkminiłem. Ladne Marcin co nie... Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez bober6662 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 Dobra już to rozkminiłem. Ladne Marcin co nie... Zuch chłopak Eee tam zaraz ładne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssj44 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Też mam problem. Jak wpisuję to pokazuje to co napisałem, jak klikam użyj grafiki to że forum nie obsługuje takiego rozszerzenia. Zdjęcia są w jpg. Cytuj http://akwariummorskie180.blogspot.com/ http://nano-reef.pl/...ok/#entry590815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 dawaj link na PW zobaczymy co źle robisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Jeśli o mnie osobiście chodzi to trochę za białe światło dał bym więcej niebieskiego Przecież ten tutorial jest naprawdę fajnie zrobiony nic nie trzeba kombinować Musicie chyba poprosić autorkę tutoriala żeby dokleiła foto którą ikoną w edytorze dodaje się zdjęcia bez znaczników [iNG] lub po prostu dopisywać je ręczne Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssj44 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Wszystko śmiga dzięki Debora dzięki Walker Cytuj http://akwariummorskie180.blogspot.com/ http://nano-reef.pl/...ok/#entry590815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2013 A jak wstawić filmik używając linku z youtuba ? Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golob1210 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) sprawdz tak: Uploaded with ImageShack.com Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez golob1210 (wyświetl historię edycji) Cytuj Reefmax - T5 2x15k Sylvania Marinestar + 1x Giesemann Actynic+ + 40w LED Royal blue, Odpieniacz Hydor slimskim nano 135.35, Jebao RW4 + JVP 110 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2013 Próbowałem Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 1 Września 2013 Link musi być zamknięty w znacznikach przykład:[media] twój link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 1 Września 2013 Dzięki Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2014 Jak wkleić zdjęcia w tym programie,kiedyś umiałem ale chyba coś tam się pozmieniało bo cała strona wygląda inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2014 Przez imageshack? Zrobię tutorial w nowej odsłonie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 I jak ida prace?nad nowym tutorialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Bedzie dzis-zupelnie wyleciało mi z glowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Denx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 Ok, imageshack zmienił się troszkę więc zrobię nowy tutorial specjalnie dla was: Na początek: logowanie Po zalogowaniu w prawym górnym rogu klikamy: UPLOAD Otwiera się nam okno do przesyłania zdjęć (bądź przenoszenia) wybieramy: BROWSE & UPLOAD Postęp prac widać w okienku: Możemy standardowo przesyłać jedno lub więcej zdjęć za jednym razem. Kiedy zdjęcia są przesłane możemy kliknąć : SELECT TYPE I wybrać FORUM- wtedy mamy już podany link do bezpośredniego wpisania na forum. Na tym etapie możemy kliknąć również: GO TO MY IMAGES - wtedy mamy podgląd na cały nasz album. Przy zdjęciu klikamy w te 3kreseczki aby rozwinąć menu Wybieramy GET IMAGE SIZES OR LINKS: I znów możemy wybrać jaki to ma być typ linka. Wybieramy FORUM Zaznaczamy: Ctr+C Ctr+V i wklejamy na forum: Po zatwierdzeniu posta zdjęcia będą elegancko widoczne w poście. To chyba tyle W razie pytań - chętnie pomogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
temaso Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Witam Po zalogowaniu na imageshack, nie mam możliwości wybrania zalecanego rozmiaru zdjęcia.Podświetlają mi się jedynie 3 pierwsze opcje , jak wyglądało to u Was? Dzięki za informacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach