bartekp Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Dzis rano zauważyłem ze jeden twardziel zaczyna robic sie biały, szybko zmierzylem parametry ale okazało sie ze wszystko jest ok wiecie co moze byc przyczyną? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Co to znaczy parametry ok. Podaj wyniki testów jakie zrobiłeś. Jakie masz światło. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 jakie sa te parametry że wszystko jest ok i jeśli twierdzisz że są ok to powinno być z nim tez wszystko ok Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) wyglada mi to na tricolora ? Pokaz fotkę całego zbiornika i tylko zauwazyles na tym koralu taki problem ? Aklimatyzowales po zakupie koral ? Gdzie umiejscowoiony był na dnie ? Edytowane 3 Maja 2014 przez SunRose (wyświetl historię edycji) Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Kh= 8,0 Ca=430 Mg=1340 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Co do światła to mam lampę 4*39w Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji "edytuj"! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 parametry no3 i po4 ? Tak wogole to masz chyba Cyjano albo niedowidzę juz :> Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 resztę parametrów i jaki tel litraż masz Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Po4= 0,04 No3= 0,0 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Akwarium ma niecałe 200l a koral jest juz ponad dwa miesiace Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji "edytuj"! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Koral na bank pochodzi z hodowli w oceanie,więc przyczyną mogą być pasożyty. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Ale po takim czasie i tak nagle? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Proszę autora tematu (jak i wszystkich, którzy szukają pomocy) aby przyłożyć się czasem i w pierwszym poście napisać jak najwięcej informacji. Najlepiej wypełnić metryczkę nowicjusza bo wtedy wiadomo jak pomóc. Powodów może być dużo ale może też być prozaiczny: w jakiej odległości jest od tej acropory koral z tyłu? On wypuszcza dłuuugie polipy w nocy chyba,nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Jakies 10cm ale raczej to nie bedzie powodem Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk http://nano-reef.pl/...aĹa-pereĹka:) tu możecie zobaczyc moje zbiorniczki:) Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji "edytuj"! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 kup sobie test na amoniak i azotyny ,bo to będzie problemem . To że woda i skała jest z funkcjonującego zbiornika (też nie szałowej kondycji ) to nie oznacza że acropory z importu będą rosły jak talerzówki czy seriatopory . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Dlaczego uważasz ze tamten zbiornik jest w nie szalowej kondycji? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 bo nie jest ,po szybie tylnej widać ,po piasku .Na zdjęciu wygląda fajnie, ale to że są wielkie euphylie nie czyni argumentu który przemawia za tym iż woda jest w super jakości i można w niej trzymać acropory . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekp Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 To na tylniej szybie to trawka(nie znam łacińskiej nazwy) a piasek jest taki bo po powrocie z wakacji był wykwit cyjano wiec wiesz Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian07 Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 no właśnie ,sam sobie odpowiedziałeś . Kondycja średnia ,korale z levelu 1 ,a Ty chcesz utrzymać korale z levelu 4 . Zdrowy dobrze prowadzony zbiornik nie reaguje na wyjazdy właściciela ,taki zbiornik sobie radzi sam ,wiec nie bardzo wiem co ma cyjano do wakacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Widzac po wielkosci korali a male to one nie sa . Wprowadziles duze korale do mlodego systemu . I teraz zaczynaja sie problemy. Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 A ja po przeczytaniu twojego tematu : http://nano-reef.pl/topic/65296-moja-mala-perelka/#entry667732 twierdzę że wprowadzenie tak szybko tylu zwierzaków to nie najlepszy pomysł. Czym mierzyłeś PO4 ? Ps.czy to ten sam koral z twojego tematu na trzecim zdjęciu ? Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach