elespero Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 Czy ktoś się spotkał aby Salarias atakował inne ryby? Strasznie goni mi Valenciennea puellaris i zdarza się też że pogoni Petrapogony. Bardzo fajna rybka ale rozbójnik straszny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abzol Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 Pewnie przez wybuchy na słońcu .Goni Petrapogony.:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 1 minutę temu, abzol napisał: Pewnie przez wybuchy na słońcu .Goni Petrapogony.:-) To już wykluczyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konwiasty Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 U mnie fasciatus gonił babke, razem trafili do zbiornika, niby po kilku dniach się dogadały ale babka po tygodniu padła. Nie wiem czy Salarias miał czyste sumienie ale raczej babka była w kiepskiej kondycji, źle podszedłem do tego zakupu. Po paru dniach kupiłem nową, większą babkę której Salarias już nie atakował. Sam Salarias przetrwał miesiąc a druga babka żyje do dziś już w nowym, większym baniaku. Salarias nie doczekał przeprowadzki . Problemem mógła być też wielkość akwarium bo było to około 100l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 U mnie ise nawzajem straszyły te ryby ale były podobnej wielkości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 Teraz, azgar napisał: U mnie ise nawzajem straszyły te ryby ale były podobnej wielkości u mnie też są tej samej wielkości ale salarias ewidentnie atakuje babkę i inne ryby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 to na tydzień do sumpa, wróci do głównego może mądrzejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 Teraz, azgar napisał: to na tydzień do sumpa, wróci do głównego może mądrzejszy Weź go złap he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 jedynie w nocy, a co do niego to po tyg może nie będzie czół sie taki pewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 51 minut temu, azgar napisał: jedynie w nocy, a co do niego to po tyg może nie będzie czół sie taki pewny jest już miesiąc i od kilku dni zrobił się agresywny. Wcześniej był bardzo spokojny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robteos Zgłoś Napisano 27 Lutego 2018 Wszystko zależne od poszczególnej sztuki. Miałem poprzedniego salariasa ramousa to fakt faktem poganiał z swojego terytorium ryby ale nie atakował i nie gonił po całym zbiorniku nie robił zadym w akwarium. Obecny salarias ramous dla obsady jest nie groźny mam babkę kopiącą i nic jej nie robi tak samo jak i reszcie jest neutralny dla wszystkich mieszkańców zbiornika,jedynie co lubi atakować to moją rękę gdy prowadzę czynności konserwacyjne w zbiorniku to swoim pyszczkiem robi całusy na ręce . Cytuj Krauza [118x35x40H] + sump 45x45x38H Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 27 Lutego 2018 U mnie dokładnie jak u @Robteos, kąsa i goni jedynie rękę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 27 Lutego 2018 Został eksmitowany, nie dawał żyć innym rybom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 27 Lutego 2018 2 godziny temu, akarka napisał: U mnie dokładnie jak u @Robteos, kąsa i goni jedynie rękę Pewnie widzi glony na ręce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach