Lenar Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 Witam forumowiczów, Mam pytanko o opinie uzytkowników lampy jak w temacie, mam ja zamiar zastosowac w akwarium 180l o wymiarach 100x40x50 W akwarium beda sie znajdowac glownie LPS Oczywiscie chce ja zakupic razem ze sterownikiem Wi-Fi jak na zalaczonych zdjeciach. Z gory dziekuje za opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 jaką to ma moc ? 20-30W ? to na pewno jedna to za mało niecałe 60W ? to dla LPS co najmniej dwie sztuki ... czyli drogo "jak cholera" bo ponad 400$ + sterownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lenar Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 Dzieki silvia za odpowiedz. Rozumiem ze Maxspect Razor 15K 180W bedzie o wiele lepszym rozwiazaniem, ktos ma jeszcze jakies sugestie apropos lamp do tego typu rozmiaru akwarium. Jaka inna w porównywalnych cenach mozna by bylo zastosowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) 14 minut temu, Lenar napisał: Rozumiem ze Maxspect Razor 15K 180W bedzie o wiele lepszym rozwiazaniem, jako posiadaczka tej lampy to nic innego mi nie pozostaje jak się podzielić informacją że ja jestem zadowolona z lampy;-)polecam ale warto tęż pamiętać że każdy ma jakieś doświadczenie ze swoją lampą,ja Ci doradzam Maxspect inni doradzą innej marki...tak naprawdę dopiero po jakimś czasie używania każdej lampy dochodzisz do wniosku czy jesteś zadowolony czy tez nie;-)jaka obsada korali itp.dobra lampa to połowa sukcesu ;-) Edytowane 25 Marca 2018 przez @Beti (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lenar Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 Witaj Beti, Dzięki za opinię bo kazda się liczy, mozna wiedziec jaki model lampy posiadasz i nad jakim baniaczkiem swieci? U siebie planuje głównie LPS i kilka miękasków, niestety moją przygode z akwarystyką morską zakończyłem 5 lat temu i od tamtej pory mnie nosiło więc powracam...... Zadnego doswiadczenia z lampami LED nie mam bo za "starych czasów " swieciło sie lampami HQI :)) wiec dlatego teraz przeszukuje temat........ Narazie skromne 180l bo warunki narazie nie pozwalaja na nic wiekszego ale z czasem zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 a proszę Cię bardzo ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lenar Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 Własnie czytałem, sorki za niepotrzebne pytanka, mogłem od tego zacząć Piękny baniaczek, GRATULACJE! Pozwole sobie na sledzenie tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 Możesz jeszcze wziąć pod uwagę nowy model Maxspect RSX, jest trochę droższy od Razor ale za to masz cztery niezależne kanały. http://www.maxspect.com/index.php?option=com_content&view=article&id=269&Itemid=773&lang=en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lenar Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 Dzieki Maciej, rzeczywiście fajna opcja ten nowy model. Bedzie trzeba pomyśleć! Jak wam wpadnie cos jeszcze na myśl to dajcie znać bo troche czasu jeszcze mam. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Marca 2018 Na 200 litrów akwarium z głównie koralami LPS to myślę, że nawet "nemolight 2 power aqua marine 96w" drugiej generacji z mocniejszymi, z lepszym doborem kolorów diodami LED w porównaniu do poprzedniej generacji. https://www.sklep.aqua-trend.pl/lampa-led-nemolight-ii-power-aqua-marine-96w-p-1330.html . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lenar Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 A co powiecie na TMC V2 iLumenAir 900 ? Jakies opinie, ktos uzywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach