LordMatthew Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 Cześć Mam pytanie odnośnie mojej rozgwiazdy. Coś dziwnego się dzieje z jej ramionami. Ż tego co wyczytałem to początek końca. Jest u mnie ponad pół roku i do tej pory wszystko było w porzadku. Ostatnio cofnął się plagi typu glony itp. Ogólnie jest czyściej w akwarium. Może nie ma co jeść? Proszę o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hartek Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 Jak moja tak wyglądała to długo nie pociągnęła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 Nano reef 30l ? to patrząc na piasek .. po prostu głoduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisz coś więcej o zbiorniku ile ma czasu itp,ale z tego co wiem z forum to tę rozgwiazde bardzo ciężko utrzymać podobnie niebieską Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 2 minuty temu, @Beti napisał: Napisz coś więcej o zbiorniku ile ma czasu itp jest temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vunpepic Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 Tak naprawde to nie wiadomo czym ja karmic, moja padla po roku i juz nigdy nie kupie ani niebieskiej ani czerwonej , naprawde szkoda zwierzat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 3 minuty temu, silvia napisał: Nano reef 30l ? to patrząc na piasek .. po prostu głoduje Tak nano reef 30l. Właśnie plagi ustąpiły, detrytusu mało. Można czymś karmić? 3 minuty temu, @Beti napisał: Napisz coś więcej o zbiorniku ile ma czasu itp,ale z tego co wiem z forum to tę rozgwiazde bardzo ciężko utrzymać podobnie niebieską Zbiornik ma jakieś 8 m-cy. Parametry które zmierzyłem trochę poniżej normy ale rosną(zmiana soli). Ogólnie chyba ciężko bo nie wiadomo co to je. Przynajmniej nigdzie nie znalazłem jakiś konkretów w tym temacie. Ogólnie to jak się poprawiły parametry i ogólną czystość w zbiorniku to i grzybek jeden zmieniał i teraz rozgwiazda. Innych oznak nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 1 minutę temu, LordMatthew napisał: Tak nano reef 30l. Właśnie plagi ustąpiły, detrytusu mało. Można czymś karmić? Zbiornik ma jakieś 8 m-cy. Parametry które zmierzyłem trochę poniżej normy ale rosną(zmiana soli). Ogólnie chyba ciężko bo nie wiadomo co to je. Przynajmniej nigdzie nie znalazłem jakiś konkretów w tym temacie. Jeśli szczerze to mnie się też podobały czerwone,niebieskie ale w sklepie mi odradzono (nie podam sklepu aby nie reklamować czy podobnie)że właśnie tak kończą po paru miesiącach i nic z tym nie zrobisz:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) To mi znowu powiedzieli że jest różnie i że mogą żyć długo. Może żeby sprzedać. Beti a mógłbym prosić o link to Twojej rafy Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sumka33 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Mateusz znajdź w pobliżu kogoś z dojrzałym starym baniakiem z dużą ilością piachu - ty w piachu jeszcze nic nie masz. Możesz poprosić go o przetrzymanie zwierzaka ewentualnie odprzedaż jak zwierzak przeżyje i wróci do formy. Za młody i mały zbiornik masz na takie zwierzaki. Pozdrawiam Cytuj Szkielko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hartek Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Niewiem skąd teoria z piachem przecież to nie jest rozgwiazda piaskowa , moja żyła jakieś 8 miesięcy i nigdy jej nie widziałem na piachu wiecznie na szybach , glonów z szyb nie jadła , sprzedawca w sklepie mówił że odżywia się tym co wyłapie z wody ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 22 godziny temu, LordMatthew napisał: Beti a mógłbym prosić o link to Twojej rafy No hej:-) proszę bardzo,dziękuję za zainteresowanie:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 37 minut temu, hartek napisał: Niewiem skąd teoria z piachem przecież to nie jest rozgwiazda piaskowa , moja żyła jakieś 8 miesięcy i nigdy jej nie widziałem na piachu wiecznie na szybach , glonów z szyb nie jadła , sprzedawca w sklepie mówił że odżywia się tym co wyłapie z wody ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ogólnie jak ja się napaliłem na rozgwiazdy to wszyscy mi radzili żebym odczekał co najmniej 6-7 miesięcy od startu zbiornika i to pod warunkiem ze zbiornik się ustabilizuje dopiero wtedy myśleć nad rozgwiazdami, tak też zamierzam zrobić, Ty napisałeś ze zbiornik ma 8 miesiecy i tyle samo rozgwiada czyli masz ją od początku, z tego co wyczytałem to rozgwiazda umiera bardzo długo całkiem mozliwe że od poczatku zycia w twoim zbiorniku umiera powolutku niestety :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Zbiornik startowalem na wodzie z dzialajacego zbiornika i nie mialem jakiegis buzliwego dojrzewania. Rozgwiazda jest u mnie jakieś pół roku. I Nie było do tej pory nie było żadnych niepokojących objawów. Trochę mój błąd że kierowałem się radami panów że sklepu, którym widać w większej mierze zależało na sprzedaży niż na zwierzęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 9 minut temu, LordMatthew napisał: Zbiornik startowalem na wodzie z dzialajacego zbiornika i nie mialem jakiegis buzliwego dojrzewania. Rozgwiazda jest u mnie jakieś pół roku. I Nie było do tej pory nie było żadnych niepokojących objawów. Trochę mój błąd że kierowałem się radami panów że sklepu, którym widać w większej mierze zależało na sprzedaży niż na zwierzęciu. to nie jest gwarant, chodzi bardziej o rozrośnięta masę biologiczną, stabilizację itd, to że przez pół roku się nic nie działo to mogło być tylko złudzenie tak jak pisałem rozgwiazdy umierają baardzo długo, jak zaczyna gubić tkankę/odnóża to już jest po prostu bardzo źle :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Wszystko wskazuje na to że była to moja pierwsza i ostatnia rozgwiazda. Szkoda zwierząt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 czemu, musisz poczekać i wpuścić do akwarium jak bedzie już dobrze rozbujane, ja poczekam i bede wrzuca, a tą mozesz komuś podrzucić na przetrzymanie, kogos kto ma dojrzały zbiornik, moze da rade odratować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 3 minuty temu, LordMatthew napisał: Wszystko wskazuje na to że była to moja pierwsza i ostatnia rozgwiazda. Szkoda zwierząt. w 30l na pewno - ale alternatywą są zawsze asteriny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) 3 minuty temu, silvia napisał: w 30l na pewno - ale alternatywą są zawsze asteriny To średnia alternatywa Zresztą już mu się marzy większe ale finanse i miejsce są póki co ograniczeniem. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Teraz, LordMatthew napisał: To średnia alternatywa lepszy rydz niż nic , a tak serio to w 30l to chyba jednak ciężki temat w tak małym akwarium, kwestia czy masz komu oddac z okolicy zwierzaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) 5 minut temu, LordMatthew napisał: To średnia alternatywa jak nie masz korali które one lubią to masz fajne "glonojady" Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Nie mam właśnie nikogo takiego. A glonów też już nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 22 minuty temu, LordMatthew napisał: Nie mam właśnie nikogo takiego. A glonów też już nie mam. ogłoś się na targowisku że oddasz, na pewno ktoś Ci pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 11 godzin temu, hartek napisał: Niewiem skąd teoria z piachem przecież to nie jest rozgwiazda piaskowa , moja żyła jakieś 8 miesięcy i nigdy jej nie widziałem na piachu wiecznie na szybach , glonów z szyb nie jadła , sprzedawca w sklepie mówił że odżywia się tym co wyłapie z wody ? Tu się z Tobą zgodzę, że to nie jest rozgwiazda piaskowa, a co niektórzy wypisują głupoty np. "to patrząc na piasek .. po prostu głoduje", "z dużą ilością piachu - ty w piachu jeszcze nic nie masz". Z tego co wyczytałem one żywią się jakimiś drobnymi glonami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach