lysy23111 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 Witam wszystkich . Proszę o podpowiedz co to są za plamy na ciele mojej ryby . Dodam ze oprócz zmian koloru nic więcej jej nie dolega . Nigdzie i o nic się nie ociera , wcina wszystko co jej podam .....okaz zdrowia . Tylko te plamy . Przepraszam za jakość zdjęć ale ledwo ja złapałem i to jeszcze telefonem . Dzieki za info . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 Czy ryba ma czyste płetwy? Na zdjęciu niezbyt wyraźnie widać. Nie jest to ospa, za duże te plamy, bardziej przypomina jakąś infekcję grzybiczą czy bakteryjną lub inne wady skóry. Czy to, co pływa obok ryby to pokarm? Jak długo masz te rybę? Te plamy wyglądają jak odbarwienia (są płaskie), czy raczej są wypukłe i przypominają nalot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Nasiory jak się wystraszą to dostają takich plam . Szczególnie podczas aklimatyzacji . Mój je z ręki ale jak go ktoś wystraszy to się chowa i wygląda jak Mućka Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez rafik73 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bruce89 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 Mam ten sam problem kupiłem tydzień temu naso elegansa i ma podobne plamy dzwoniłem w kilka miejsc i niby to jest choroba bakteryjna skory która bardzo często występuje u pokolcow podczas aklimatyzacji puki co Naso ma mega apetyt podaje witaminki plus maczam jedzonko w tranie nie wiem jakie to przyniesie efekty ale naso był zakupiony w jednym z najlepszych sklepów w Polsce gdzie jest kwarantanna odbywa się 2 tyg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Daj mu spokój to nie jest choroba ! Naso jest wystraszony . Mój w dzień jest taki a w nocy jak twój na powyższym zdjęciu . Mam go już około roku . Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez rafik73 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tata Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2018 One tak mają od stresu. Barwy ochronne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach