pokson Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 3 godziny temu, mareko1 napisał: @pokson możesz podać linka do tego zasilacza. Też miałeś wzrost wydajności po wyłączeniu jakiegoś urządzenia, czy spadki mocy? https://www.sorotec.de/shop/Power-supply-24V-150Watt-6-3A-Heng-Fu.html ten kupiłem. Nie miałem wzrostu lub spadku mocy, po prostu pompa, przez cały dzień potrafiła obniżyć poziom w kominie do połowy lub podnieść go tak że rewizja chlupała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareko1 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 2 minuty temu, pokson napisał: https://www.sorotec.de/shop/Power-supply-24V-150Watt-6-3A-Heng-Fu.html ten kupiłem. Nie miałem wzrostu lub spadku mocy, po prostu pompa, przez cały dzień potrafiła obniżyć poziom w kominie do połowy lub podnieść go tak że rewizja chlupała. Dzięki. Myślałem, że kupiłeś "gotowca". Takiego to sam nie ogarnę co i jak podłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Jeżeli masz laptopa to zobacz jakie napięcie ma zasilacz do niego. Jak około 18V to możesz spokojnie podłączyć do pompy o ile końcówka taka sama będzie. Jeżeli Ci się uda to będziesz mógł sprawdzić czy to zasilacz Ci szwankuje czy coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareko1 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) 6 godzin temu, pokson napisał: Jeżeli masz laptopa to zobacz jakie napięcie ma zasilacz do niego. Jak około 18V to możesz spokojnie podłączyć do pompy o ile końcówka taka sama będzie. Jeżeli Ci się uda to będziesz mógł sprawdzić czy to zasilacz Ci szwankuje czy coś innego. Parę zasilaczy ze starych laptopów gdzieś w szafce się poniewiera, więc jak końcówka była by dobra to z chęcią sprawdzę. 19V 4,74 A będzie ok? Edytowane 5 Lutego 2019 przez mareko1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 W zupełności. Sprawdź na wszelki wypadek na oryginalnym zasilaczu napięcie. Jeżeli jest 24V to bez problemu możesz podłączać od laptopa. Pompa będzie mniej wydajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach