kogucik76 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 (edytowane) Witam. Wczoraj dotarla do mnie przesylka z jednego ze sklepow miedzy innymi euphyllia. Widac bylo ze w transporcie kurierzy sie nie patyczkowali z przesylka Ephyllia dotarla w polowie jakby podumarla niestety Powiedzcie prosze, odłupac ten kawalek czy poczekac a noz moze odzyje ? Dodam ze reszta ładnie się napompowala i wyglada na zdrowa. Edytowane 25 Maja 2018 przez kogucik76 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Ten fragment wygląda jakby już nie żył jakiś czas. Prawie na pewno nie jest to efekt przesyłki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogucik76 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Widzialem ja przed zakupem i byla cala. Po otworzeniu przesylki byly odleciane kawalki zielone wiec raczej przesylka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Jak nie będzie "szła dalej" z tej strony to bym zostawiła i nie kroiła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr@co Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Zgadzam się w pełni z koleżanką - cięcie tego typu korala nie ma sensu, możesz tylko pogorszyć sytuację. Jeżeli będzie miał dobre warunki, to koral będzie rósł dalej, ale miejsca gdzie szkielet jest martwy raczej nie odbuduje. Cytuj ~900l SPS LPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 (edytowane) nie chcę Cię straszyć ale miałam podobnie kiedyś ,nie do odratowania,z czasem zejdzie do zgonu do 3-4 tyg zostaw może się coś odrodzi ale wygląda jak by już dawna to miała Edytowane 25 Maja 2018 przez @Beti (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogucik76 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Dziekuje kobitki za odpowiedzi przez te 3 dni koral pieknie polipuje, az oko cieszy mam nadzieje ze bedzie tak dalej a ze sklepu (nawiasem mowiac e-rybki ) dostalem informacje ze przy kolejnym zakupie zycia dostane Euphyllie gratis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Pokaż jak aktualnie wygląda Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kniaz0 Zgłoś Napisano 25 Maja 2018 Tez jestem ciekaw jak teraz to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 Ten gatunek Euphylli ma szkielet w całości,a nie główki,ona na foto w sklepie byla napompowana stąd nie widziałeś ubytku na szkielecie tylko piekny koral,w domu okazalo się inaczej,ale to dobrze ze sklep tak podszedł do tematu:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rumik21 Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 2 godziny temu, @Beti napisał: Ten gatunek Euphylli ma szkielet w całości,a nie główki,ona na foto w sklepie byla napompowana stąd nie widziałeś ubytku na szkielecie tylko piekny koral,w domu okazalo się inaczej, Pewnie ancora też ostatnio u nich brałem..faktycznie ciężko to pociąć ale u mnie ładnie się przyjęła mimo cięcia i sporego ubytku szkieletu.. https://imgur.com/9NRxghZ Cytuj ReefMax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogucik76 Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 tak wyglada na cjwile obecna... jest ladnie napompowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 Bardzo ładna euphylia. Gdzie kupowałeś? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogucik76 Zgłoś Napisano 26 Maja 2018 Katani w erybce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulmar Zgłoś Napisano 27 Maja 2018 Co do zgonu połowy korala z pierwszego zdjęcia to jeżeli fotka została zrobiona po dostawie to na 100% nie nastąpiło to w transporcie, a wcześniej czyli raczej nie jest to ten koral, którego widziałeś, aby szkielet tak ściemniał i zarósł glonem potrzeba minimum tygodnia, dwóch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olaf Nowicki Zgłoś Napisano 7 Maja 2020 Witam. Mam pytanie odnośnie euphylli. Jest szansa jej podzielienia jeśli rośnie na jednej sztywnej stopie, tzn wszystkie nowe główki miękkie wyrastają z tej jednej? Wszędzie widzę że dzięki się ją poprzez przecięcie tej twardej stopy. U mnie jest tylko jedns. Tak to wygląda WWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Maja 2020 To jest mała szczepeczka, spokojnie cierpliwości jak zaczną rosnąć główki to szkieletu będzie przybywać. Już chcesz ją dzielić czy co? jaki masz problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olaf Nowicki Zgłoś Napisano 7 Maja 2020 Akwarium jest 50x40. Taka mała szczepeczka a jak się napompuje to już całkiem spore w akwarium. Ale ok nie ma problemu poczekam jeszcze[emoji6]. Dzięki za odpWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Maja 2020 Te koralowce rosną niestety do dużych rozmiarów, a fraguje się poniżej miękkiej tkanki więc musisz poczekać albo sprzedać i kupić kolejną małą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach