dla syna Zgłoś Napisano 8 Lipca 2018 Jak w temacie. Próbuję wyszukać ile wytrzyma obsada rybna bez kamienia (akwarium 1,5 roczne). O parametry się nie martwię (wszystko zautomatyzowane i brak usterek ze sprzętem-tak że tego nie biorę pod uwagę). Z obsady to chrysus, sexguttata, dwa blazenki amfiprion ocellaris, escenius bicolor oraz garbik Chrysiptera hemicyanea. Planuje tydzień urlopu i zastanawiam się nad karmnikiem automatycznym, ale jakoś on mało przemawia do mnie, gdyż chrysus, babka i garbik nie pobiera suchego pokarmu. Będę wdzięczny za sugestię i opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 8 Lipca 2018 7 dni głodówki to nie problem. W dojrzałym akwarium jest różnorodność życia w postaci robactwa więc ryby doskonale sobie powinny poradzić. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 8 Lipca 2018 Przeżyją spokojnie, a karmnik i tak bym kupił. U mnie granulat wcinają nawet Mandaryny - możesz sobie ustawić po niewielkiej ilości 3-4 razy dziennie. Kup z ocean nutrisions mają fajne granulki mięsne i z glonami, u mnie ryby się o mało nie pozabijają o nie. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 8 Lipca 2018 2 minuty temu, Gothmog napisał: Przeżyją spokojnie, a karmnik i tak bym kupił. U mnie granulat wcinają nawet Mandaryny - możesz sobie ustawić po niewielkiej ilości 3-4 razy dziennie. Kup z ocean nutrisions mają fajne granulki mięsne i z glonami, u mnie ryby się o mało nie pozabijają o nie. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Karmnik mam. W zasadzie martwię się tylko o babkę kopiącą. Reszta widać że spokojnie żywi się ze skały. A ostatnie próby dwudniowej głodówki były udane. Babka jako jedyna była widocznie chudsza od reszty. Po pierwszym karmieniu brzuszek jej powrócił. Myślę na jakąś kamerą ip chodz to niewiele zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 8 Lipca 2018 O babkę bym się faktycznie bała. Jeśli cały piach już przetrzepała, to będzie głodować, a one potrzebują dużo jeść. Słuchaj, a może kogoś z morszczaków z Bielska poprosisz, żeby nakarmił choć co drugi dzień ? Odwdzięczysz się szczepką czy podobną przysługą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 8 Lipca 2018 5 minut temu, Nik@ napisał: O babkę bym się faktycznie bała. Jeśli cały piach już przetrzepała, to będzie głodować, a one potrzebują dużo jeść. Słuchaj, a może kogoś z morszczaków z Bielska poprosisz, żeby nakarmił choć co drugi dzień ? Odwdzięczysz się szczepką czy podobną przysługą. Nie wiem czy żona była by zadowolona ;-). Piachu mam 9kg na zbiornik 125l brutto. Ma co kopać ale zawsze miała co jeść i niechętnie kopie. Może wtedy coś ją ruszy i przeczysci lepiej dno. Reszta ma co jeść bo na skale mam dużo lasonogów, ciut wirków i innych gadów. No i niestety tylko o babkę się martwię albo aż o nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 10 Lipca 2018 Chyba się udało nauczyć babkę jeść granulki. Przesiewa je aż miło, tyle że duzo wylatuje skrzelami. Aczkolwiek brzuch jej urósł, więc chyba coś wszamała. Za dwa dni sprawdzę fosforany :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach