Faleth92 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 Witam. Jestem w posiadaniu lampy sirius nano do kostki 30l. Niestety diody z kanału niebieskiego są spalone. Chciałbym je wymienić ale nie mogę nigdzie znaleźć jakie są tam zamontowane. Może ktoś pomoże? Dodam że jest ich 9 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 driver masz na 350mA czy 700mA ? to diody są 1 lub 3W (i raczej jedna jest spalona - mostkując lub miernikiem znajdziesz która) zobacz o szczegóły (np. barwa) dopytaj producenta xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Faleth92 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 Diody są 1W. A taki jest zasilaczWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 13 minut temu, Faleth92 napisał: Diody są 1W. i wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Faleth92 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 i wszystko jasne To ze są 1W to wiem tylko chodziło mi o barwę [emoji4]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Lipca 2018 9 minut temu, Faleth92 napisał: To ze są 1W to wiem tylko chodziło mi o barwę najpewniej jest spalona tylko jedna dioda a nie cała nitka a skoro wiesz że to niebieska (bo w niebieskiej nitce) i 1W to czy założysz RB czy Blue czy UV lub zieloną pomarańczową itp.itd. (bo chcesz i już) to już wolna wola - jak Tobie pasuje - ważne by się zgadzał prąd diody - by nie założyć np. diody 350mA zamiast 700mA bo się sfajczy , w tym przypadku jak masz zasilacz 0.28A i dasz diodę 700mA - to po prostu będzie świecić słabiej ale na pewno się nie sfajczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 19 Lipca 2018 (edytowane) niestety, przy starych lampach zdarzało się, nowe mają wyeliminowany problem PS Diody to Royal Blue Edytowane 19 Lipca 2018 przez CNA (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 19 Lipca 2018 Oddaj na gwarancje tam będziesz litował diody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WłodekP Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 W dniu 18.07.2018 o 22:00, Faleth92 napisał: Witam. Jestem w posiadaniu lampy sirius nano do kostki 30l. Niestety diody z kanału niebieskiego są spalone. Chciałbym je wymienić ale nie mogę nigdzie znaleźć jakie są tam zamontowane. Może ktoś pomoże? Dodam że jest ich 9 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Witam, mam podobny problem i stąd pytanie o rozbiórkę lampy. Gdzie są punkty lutownicze tzn. z której strony rozkleić poszycie lampy (od strony radiatora czy w środku)? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach