Skocz do zawartości
zeus1314

Zmiana oswietlenia, jaką lapę wybrać.

Rekomendowane odpowiedzi

Też będę miał ATI . Jednak wybór należy tylko do Ciebie . Jeśli stawiasz tylko na te co wymieniłeś , to brał bym Giesemann 8x54W . Zawsze potem można mieć bardziej wymagającą obsadę i pełny zakres ustawień skały i korali , zmiana zbiornika na szerszy , bez wymiany lampy . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet gdyby giesemann był ciut ati to i tak wybrałbym sunpower'a.

Dlaczego? Matrix jest w czarnym połysku, u mnie lampę widać. Utrzymać czarny połysk przy akwarium morskim w ładnym czystym stanie czasochłonne. Wystarczy że mam taką szafkę i jest rzeź. Po co sobie utrudniać życie. Na sunpower mogę wylać wodę i nawet tego nie widać :D i to mnie kręci :clowning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, elespero napisał:

Nawet gdyby giesemann był ciut ati to i tak wybrałbym sunpower'a.

Dlaczego? Matrix jest w czarnym połysku, u mnie lampę widać. Utrzymać czarny połysk przy akwarium morskim w ładnym czystym stanie czasochłonne. Wystarczy że mam taką szafkę i jest rzeź. Po co sobie utrudniać życie. Na sunpower mogę wylać wodę i nawet tego nie widać :D i to mnie kręci :clowning

A widzisz , o brudnej lampie nie pomyślałem , ale te szkło na górze będzie szybko zachodziło .

Zeus1314

Masz podany link do ATI więc zastanów się jeszcze , zawsze jeśli kolor się nie podoba , to możesz pomalować . Na forum już jest temat jak to zrobić . Nad wyborem świetlówek już myślałeś ? Może by ktoś napisał jaki ma zestaw świetlówek i jaką obsadę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matrix jest bialy.

Kurcze a co z ta althea czemu nie polecacie nie znacie czy nie polecacie bo macie ati? W innych watkach o lampach sie przewinela jako wybor w prawdzie tam byla diuna.

Szczerze to ati z linku to koszmar wyglada jak ze smietnika przynajmniej na zdjeciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zeus1314 napisał:

Matrix jest bialy.

Kurcze a co z ta althea czemu nie polecacie nie znacie czy nie polecacie bo macie ati? W innych watkach o lampach sie przewinela jako wybor w prawdzie tam byla diuna.

Szczerze to ati z linku to koszmar wyglada jak ze smietnika przynajmniej na zdjeciu

Trochę pognieciona i rdza już jest. O innych się nie wypowiadam , bo nie znam. Niemcy kupują praktycznie tylko ATI i Giesemann . Na forum też jest sporo. Jeśli nie przeskadza Tobie wycieranie lampy raz na kilka dni to bierz Giesemann 8x54W . Boki ma białe , góra jest czarna , lampa dobrze wykonana i wygląda fajnie. Tylko trzeba częściej przecierać . Obie firmy są sprawdzone pod względem jakości wykonania , jak i niezawodności . Części łatwo dostępne , wykresy jak świecą również były robione . Ogólnie polecam tylko te dwie firmy. Napewno będziesz zadowolony z obu , korale też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.