Raffy14 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2018 Potwierdzam @elespero Ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2018 Też będę miał ATI . Jednak wybór należy tylko do Ciebie . Jeśli stawiasz tylko na te co wymieniłeś , to brał bym Giesemann 8x54W . Zawsze potem można mieć bardziej wymagającą obsadę i pełny zakres ustawień skały i korali , zmiana zbiornika na szerszy , bez wymiany lampy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2018 Nawet gdyby giesemann był ciut ati to i tak wybrałbym sunpower'a. Dlaczego? Matrix jest w czarnym połysku, u mnie lampę widać. Utrzymać czarny połysk przy akwarium morskim w ładnym czystym stanie czasochłonne. Wystarczy że mam taką szafkę i jest rzeź. Po co sobie utrudniać życie. Na sunpower mogę wylać wodę i nawet tego nie widać i to mnie kręci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2018 23 minuty temu, elespero napisał: Nawet gdyby giesemann był ciut ati to i tak wybrałbym sunpower'a. Dlaczego? Matrix jest w czarnym połysku, u mnie lampę widać. Utrzymać czarny połysk przy akwarium morskim w ładnym czystym stanie czasochłonne. Wystarczy że mam taką szafkę i jest rzeź. Po co sobie utrudniać życie. Na sunpower mogę wylać wodę i nawet tego nie widać i to mnie kręci A widzisz , o brudnej lampie nie pomyślałem , ale te szkło na górze będzie szybko zachodziło . Zeus1314 Masz podany link do ATI więc zastanów się jeszcze , zawsze jeśli kolor się nie podoba , to możesz pomalować . Na forum już jest temat jak to zrobić . Nad wyborem świetlówek już myślałeś ? Może by ktoś napisał jaki ma zestaw świetlówek i jaką obsadę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeus1314 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2018 Matrix jest bialy. Kurcze a co z ta althea czemu nie polecacie nie znacie czy nie polecacie bo macie ati? W innych watkach o lampach sie przewinela jako wybor w prawdzie tam byla diuna. Szczerze to ati z linku to koszmar wyglada jak ze smietnika przynajmniej na zdjeciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2018 2 godziny temu, zeus1314 napisał: Matrix jest bialy. Kurcze a co z ta althea czemu nie polecacie nie znacie czy nie polecacie bo macie ati? W innych watkach o lampach sie przewinela jako wybor w prawdzie tam byla diuna. Szczerze to ati z linku to koszmar wyglada jak ze smietnika przynajmniej na zdjeciu Trochę pognieciona i rdza już jest. O innych się nie wypowiadam , bo nie znam. Niemcy kupują praktycznie tylko ATI i Giesemann . Na forum też jest sporo. Jeśli nie przeskadza Tobie wycieranie lampy raz na kilka dni to bierz Giesemann 8x54W . Boki ma białe , góra jest czarna , lampa dobrze wykonana i wygląda fajnie. Tylko trzeba częściej przecierać . Obie firmy są sprawdzone pod względem jakości wykonania , jak i niezawodności . Części łatwo dostępne , wykresy jak świecą również były robione . Ogólnie polecam tylko te dwie firmy. Napewno będziesz zadowolony z obu , korale też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach