moirane Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2018 Hej Kupiłam niedawno nowy cyrkulator Blau Wave Motion ale w miejscu gdzie go włożyłam nie pasował koralom to po kilku dniach wciągnęłam, przepłukałam i zaplanowałam sobie włożenie go ponownie po urlopie bo wiązało się to z całkowitą zmianą koncepcji cyrkulacji i nie chciałam robić tego przed wyjazdem. Teraz włożyłam go gdzie chciałam i nie chce ruszyć... Nie wiem jak go teraz załączyć? Wszystko podłączone tak jak powinno być, kontrolki świecą a wirnik się nie kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2018 Spróbuj poruszać / pokręcić wirnikiem i podłącz do prądu. Zrób tak ze 3 razy. Jak to nie pomoże to reklamacja. Mi to czasem pomaga przy cyrkulatorach. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2018 zamocz w zwykłej ciepłej wodzie i zostaw na 10 min,sól zrobiła swoje,przyblokowało będzie chodzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moirane Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2018 Wielkie dzięki! Na to żeby tam grzebać nie wpadłam a ruszył po pierwszej próbie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2018 8 minut temu, moirane napisał: przepłukałam i zaplanowałam jak nie wymyłaś dokładnie gniazda wirnika to sól blokuje - umyj porządnie (albo ręcznie rozruszaj pod wodą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2018 Brawo Ty! Masz problem z głowy. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach