Beti Zgłoś Napisano 2 Września 2018 Ja mam taką zasadę,używam wszystkiego z jednej firmy:-)ma to raczej wiecej plusów jak minusów:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 2 Września 2018 Glin występuję też w wielu pokarmach tak samo jak inne metale typu Cu, Mn, Co itd.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelo2222 Zgłoś Napisano 2 Września 2018 (edytowane) Godzinę temu, junior13 napisał: Proszę jeszcze o informacje z jakiej firmy uzupełniać niedobory biorąc pod uwagę że używam strong od Af do Balinga . Też używam strongów do ballinga AF i miałem dokładnie te same niedobory co Ty, tylko kapnąłem się zanim korale zmarniały - jedynie monti talerzowa i pocillo czerwona lekko zbladła. Niedobory uzupełniłem Colombo colour 1 2 i 3 i teraz jest ok, a nawet lepiej - euphilia pięknie mi się na złoto wybarwiła, a jak ją kupowałem to miała tylko żółte tipy. O ile niedobór K miałem oczywisty (blada monti), to w namierzeniu tych niedoborów pomógł mi test ICP - także w odróżnieniu od kolegi Tomcia uważam icp za przydatne narzędzie, a nie marketing do naciągania na chemię. Edytowane 2 Września 2018 przez Pawelo2222 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
junior13 Zgłoś Napisano 2 Września 2018 Ja też uważam że test ICP przynosi wiele korzyści po pierwsze niedobory w akwarium ponadto potwierdziłem wyniki z testami domowymi i wiem które przeklamywaly a które nie ,zasolenie itp. Cytuj --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://nano-reef.pl/...-tam-trojkacik/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 5 Września 2018 Czy mógłbyś napisać coś więcej o akwarium ? Rozumiem, że funkcjonuje raptem od około pół roku ? Ma około 1000 litrów i niewielką obsadę ? Czy skała, z którą miałeś problemy (miałeś czy nie miałeś ? bo to się chyba nie wyjaśniło) jest nadal w akwarium ? Ile jest nowej skały i jakiej ? Bo testy ICP robiłeś chyba w związku z tą skałą ? Czy w akwarium były jeszcze inne problemy i czy w związku z nimi stosowałeś jakąś chemię ? T Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach