hartek Zgłoś Napisano 26 Września 2018 Witam proszę o ocenę testów co waszym zdaniem jest nie tak i czym najlepiej podnieść Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 26 Września 2018 (edytowane) Podnieś stront stopniowo bo nisko jest. Możesz lekko obniżyć zasolenie. Ale to już szukanie dziury w całym. Jeśli takie parametry utrzymują się już długo to korale powinny być bardzo ładne. Ogólnie woda bardzo dobra. Aa sory, podnieś jod bo prawie zero jest. O jedeo zero po przecinku się pomyliłem i nie zauważyłem tego. Jod i stront dozuj i bedzie gitez... Edytowane 26 Września 2018 przez dla syna (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hartek Zgłoś Napisano 26 Września 2018 Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 26 Września 2018 Jod i stront do podbicia. Żelazo też można by lekko podnieść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemo999 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Żelaza też prawie nie ma. Obstawiam, że masz filtr glonowy lub refugium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hartek Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Mam trochę spagetti żelazo dozuję od kz producent zaleca 1 krople na 200 lit co tydzień ja daje 2 co 2-3 dni i dalej nie ma ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemo999 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 (edytowane) W wodzie morskiej jest około 0,06mg/l żelaza więc my chyba też powinniśmy w tych okolicach oscylować, a to oznacza, że masz go za mało o 2 miejsca po przecinku. Swoją drogą może ktoś mi wyjaśni czemu wg ICP morna jest od 0? Przecież brak żelaza hamuje proces fotosyntezy podobno. Edit: to jest poziom jodu nie żelaza, jak na złość nie mogę teraz sobie przypomnieć. Jednak rząd wielkości pozostaje ten sam. Edytowane 27 Września 2018 przez Przemo999 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz77 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 45 minut temu, Przemo999 napisał: Swoją drogą może ktoś mi wyjaśni czemu wg ICP morna jest od 0? Przecież brak żelaza hamuje proces fotosyntezy podobno. Obawiam się że nie ma żadnej normy. Zapewne gdybyś się ich zapytał według konkretnie jakiej normy ustalili zakres od 0 do 0,04 to by ci nie odpowiedzieli.Albo odpowiedź by była w stylu ktoś tam kiedyś tak ustalił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 12 Października 2018 Tym razem ja hehe :-). Ale ciekawy jestem że w ciągu 4 miesięcy nie dodałem ani grama jodu, baling leci ledwie 1,5ml na dobę a jod cały czas rosnie :-). I o dziwo korale też :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach