Skocz do zawartości

Historia edycji

sith114

sith114

Dodawałem odpowiedź

Powiem wam moją wizję po to jest forum, żeby każdy się wypowiedział.
Po pierwsze kolega musi doprowadzić sprzęt do ładu (niezależnie czy podejmie się restartu, pamiętajcie tylko, że ma x ryb z którymi musi coś zrobić. A to wymaga czasu żeby nawet je oddac/sprzedac/dac na przetrzymanie. A dobry sprzęt będzie potrzebny niezależnie od tego czy będzie walczył z tym co jest czy restartował.

Co do sprzętu zacząć od podstaw filtr ro, zaopatrzyć się w porządna dolewkę, sól, sprzęt do podmiat, testy itd.
Ogarnąć filtracje odpieniacz złoża itd. Cyrkulacje, pompę obiegową. 
Prawdopodobnie będzie potrzebny na spokojnie nowy przemyślany sump.

Nie mówcie koledze słowa restart i tylko restart w tym zbiorniku nic nie było zgodnie, ze sztuką a ryby masowo nie padają trzeba poprawić parametry jak najszybciej żeby mieć czas na spokojne decyzje czy restart czy walka z tym co jest.

@Raffy14
Tak naprawdę nie wiadomo od kiedy te Ro tak kapie, jakie było zasolenie na starcie nic. A ta pianka to wiadomo jakie każdy ma o tym zdanie...

@katani
Żyjemy w Polsce jak ten serwis przez 5 miesięcy nic nie robił poza "założeniem" i braniem kasy to jakie są szanse ze coś ich ruszy. A kasy znając życie to już nie maja. Sprawa będzie  pewnie trwała miesiącami jak nie lepiej.  A zbiornikiem trzeba się zająć na cito.

sith114

sith114

Dodawałem odpowiedź

Po pierwsze kolega musi doprowadzić sprzęt do ładu (niezależnie czy podejmie się restartu, pamiętajcie tylko, że ma x ryb z którymi musi coś zrobić. A to wymaga czasu żeby nawet je oddac/sprzedac/dac na przetrzymanie. A dobry sprzęt będzie potrzebny niezależnie od tego czy będzie walczył z tym co jest czy restartował.

Co do sprzętu zacząć od podstaw filtr ro, zaopatrzyć się w porządna dolewkę, sól, sprzęt do podmiat, testy itd.

Nie mówcie koledze słowa restart i tylko restart w tym zbiorniku nic nie było zgodnie, ze sztuką a ryby masowo nie padają trzeba poprawić parametry jak najszybciej żeby mieć czas na spokojne decyzje czy restart czy walka z tym co jest.

@Raffy14
Tak naprawdę nie wiadomo od kiedy te Ro tak kapie, jakie było zasolenie na starcie nic. A ta pianka to wiadomo jakie każdy ma o tym zdanie...

sith114

sith114

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.