Skocz do zawartości
elespero

Jaki aparat?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam zamiar kupić aparat. Fundusz to 2500-3000zł.

Ktoś coś może polecić? Nie znam się na tym w ogóle, body bym jeszcze wybrał lecz obiektywy to czarna magia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam canona Eos 80D+obiektyw Canona 17-55 jest to aparat nie tylko do fotek ale i tez do filmu,polecam

lub poprzedni model 70D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ja mam canona Eos 80D+obiektyw Canona 17-55 jest to aparat nie tylko do fotek ale i tez do filmu,polecam
lub poprzedni model 70D
Beti i takie słabe foty wrzucasz?:p

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

80D wykracza ponad mój budżet, ale 70D jest jak najbardziej za. Tylko teraz co z obiektywem.
Pewnie jeden mnie nie uratuje, chciałbym zrobić dobra fotkę w akwarium i normalne zdjęcia. (Bardziej moja połówka niż ja, ona uwielbia bawić się w fotografa. )

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Obiektyw kupujesz jakiś radziecki za grosze do tego adapter i lecisz na manualu. Takie obiektywy robią niewiele gorsze zdjęcia od tych obiektywów za kilkaset złotych ;) np. taki obiektyw do makro fotek Industar 50-2 , pooglądaj sobie na necie i pamiętaj że to nie aparat robi zdjęcia a fotograf [emoji14]

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, fresz33 napisał:

Beti i takie słabe foty wrzucasz?

Wygodniejmi zrobic szybciej telefonem z aparatu muszę wgrać zdjęcie do kompa obronić mozna się bawić,obecnie nie mam czasu na to,ale kiedyś to wrzucę co porobilam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikon d90 używkę z małym przebiegiem+kitt 18-105  możesz kupić za 900 zł.Tak że zostaje sporo kasy na szkiełka

Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU)

150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l,  oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only

Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paragon
4 godziny temu, elespero napisał:

Hej, mam zamiar kupić aparat. Fundusz to 2500-3000zł.

Ktoś coś może polecić? Nie znam się na tym w ogóle, body bym jeszcze wybrał lecz obiektywy to czarna magia.

ja mam soniaka robi zaje zdjęcia ma 50 krotny zooom robilem nim zdjęcia księżyca i przelatujacych samolotów, robi na prawdę ekstra foty, ale nie umiem nim robic zdjęć akwarium hehe

dalem za niego jakieś 2 tysie teraz potaniał

https://www.euro.com.pl/aparaty-cyfrowe/sony-cyber-shot-dsc-hx400v.bhtml?gclid=Cj0KCQiAoo7gBRDuARIsANeJKUYf5jc5QZBBjTy4bF5PokLetcelGiXJGWX2bPEfCOxvogFKdUCCRHEaAhr1EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.