lysy23111 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2018 Witam wszystkich . Mam jeden problem w akwarium . Zaczne od tego ze jest 250 litrów w obiegu , dozuje 3x po 29 ml ballinga gotowego AQUAFOREST . Problem w tym ze mam wynik 260 ca . Jest to świeże akwarium zalane ok 2 miesiące temu . Jest kilka korali twardych , kilka lps . Skała AQUAFOREST . Proszę o podpowiedz jak podnieść ca ??? Wiem ze już na dzień dzisiejszy podaje zbyt dużą dawke patrząc na instrukcje . Testy na bank sprawne firmy SALIFERT . Dziekuje za podpowiedz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2018 Niech ktoś Ci zrobi test. twarde i LPSy nie będą żyły w ttakich warunkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2018 Robiłem test innej wodzie u kolegi moimi preparatami wyszło idealnie a u mnie kapa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2018 To podbij Ca do optymalnego minimum , na co czekać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2018 Robiłeś tylko Ca? Czy pełny komplet Ca, KH, MG??? Jak u Ciebie z zasoleniem? Może masz za mało ogólnie soli w wodzie. Bo dawki 3x 29ml na świeży zbiornik z skromną obsadą to dużo jakoś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2018 dwa słowa jak można 1.akwarium ma 2 miesiące i sa korale twarde?a nawet jak już są to w życiu w to nie uwierzę ze maja taki pobór Ca,to jak z Kh? Chyba litrami idzie? 2.testy na Ca z Salifart są powiem średnie 3. @dadario doborze mówi,sprawdzić porządanie zasolenie... 4.jeśli jest gotowy roztwór z Af zaleca sie dobrze przemieszać bańkę przed wlaniem do pojemników,ale to pewno wszystko wiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach