fifek33 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 akwarium juz jutro będzie zamawiane 130x60x50 czyli ok 390 L + sump w związku z tym stoję przed wyborem odpieniacza Deltec Skimmer 1000ix TWISTMAN INTEGRA-150 RedStarfish RS-N170 Plus proszę o doradztwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 pomoże ktoś z wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Każdy się nada. Ja osobiście bym brał delteca, sprawdzona konstrukcja i zajmuje najmniej miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 może ktoś ma inne propozycje sprawdzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Ciekawy jest ten deltec, szczególnie pomysł systemu przeciw przelaniu kubka. Mam deltca, tylko stary model SC1351 i tam były montowane pompy jebao, które padały. W tym modelu jest inna pompa. Ponadto jeżeli wydajność powietrzna jest rzeczywista jaką producent podaje przy 11 W to jest nieźle. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 czy ktoś używa tego redstarfish ? chociaż deltec wyglada na filmach obiecująco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Może coś takiego https://erybka.pl/product-pol-17713-Skimz-SN-147-Monzter.html?rec=101871103 Wydaje się być ciekawą pozycją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 4 minuty temu, Artur32 napisał: Może coś takiego https://erybka.pl/product-pol-17713-Skimz-SN-147-Monzter.html?rec=101871103 Wydaje się być ciekawą pozycją. nie będzie za słaby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Teoretycznie pobiera więcej powietrza niż deltec ale jak jest faktycznie to nie wiem. Zadzwoń jutro do sklepu i zapytaj o jeden i drugi, jak z częściami zamiennymi itp. Mam taki ale jeszcze w pudełku więc się nie wypowiem jak pracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 teraz do juz mam mętlik w głowie fajnie działają te zabezpieczenia w deltec jak ogladam filmy do najbardziej podoba mi się deltec a tera jeszcze jedno pytanie deltec 1000i czy 1000ix? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 wypadło na skimz 147 monzter po rozmowie z sklepami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Podziel się może co powiedzieli w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Jak wymieniłem szefowi jednego z znanych sklepów wszystkie bez wachania powiedział skimz ze w tym przedziale najlepszy jeśli chodzi o grupę cenowa wiadomo są i mercedesy ale wiadomo ile kosztują. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reek Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Zadzwoń do innego sklepu powiedzą Deltec zadzwonisz do trzeciego powie twistman pierwsza zasada tego hobby sprzetu nie kupuj z polecenia sprzedawcy co do delteca i tego zabezpieczenia kubka przeciwko przelaniu... mam i nie działa ale i tak bym brał delteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Właściciel serwisuje u nas w firmie 2 akwaria wiec znamy się trochę i raczej by kitu mi nie wcisnął Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert20 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Witam. Ja w swoich 400 litrach plus sump używam delteca sc1660. Dobre pienidło A z tego co mi się wydaje to poprzednik modelu 1500i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cino Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2019 Podenę się pod temat. Powiedz jak się sprawuje ten Skimz? ja stoję dzisiaj przed wyborem odpieniacza do swojej nowej kostki 60x50x50 + sump mam już komplet i za chwile zalewamy ale muszę w tym tyg podjąć decyzję odnośnie odpieniacza + lampa... Moje typy odpieniacza - Deltec 600i ( tego najbardziej polecał mi sprzedawca a jako alternatywę podał Skimz.) - Skimz sn 147 monzter ( cena najbardziej do mnie przemawia) - Twistman integra 100 ( podobno marna jakość wykonania) zatem ciekaw jestem Twojej opinii nt Skimz-a pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2019 Zbiornik ruszy do ok tygodnia jeszcze nie dzialaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2019 Godzinę temu, Cino napisał: Podenę się pod temat. Powiedz jak się sprawuje ten Skimz? ja stoję dzisiaj przed wyborem odpieniacza do swojej nowej kostki 60x50x50 + sump mam już komplet i za chwile zalewamy ale muszę w tym tyg podjąć decyzję odnośnie odpieniacza + lampa... Moje typy odpieniacza - Deltec 600i ( tego najbardziej polecał mi sprzedawca a jako alternatywę podał Skimz.) - Skimz sn 147 monzter ( cena najbardziej do mnie przemawia) - Twistman integra 100 ( podobno marna jakość wykonania) zatem ciekaw jestem Twojej opinii nt Skimz-a pozdr Dwa pierwsze są sporo przewymiarowane jak na Twój litraż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2019 15 minut temu, Artur32 napisał: Dwa pierwsze są sporo przewymiarowane jak na Twój litraż. A w ogóle jest on potrzebny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Cino napisał: ja stoję dzisiaj przed wyborem odpieniacza do swojej nowej kostki 60x50x50 + sump Hej... Ja w troche mniejszym litrazu mam Schuran 120 i ze wszystkich odpieniaczy, ktore mialem ten stawiam na pierwszym miejscu... Widze tez ze jest on do sprzedania na naszym forum... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach