AAxxeell Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Witam. Mam taki problem ze statecznikiem iż startuje i wszystko chodzi a po około 30 czy 60 minutach wyłącza wszystko. Miał ktoś podobny przypadek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 ... sprawdź czy nie ma jakiegoś zabezpieczenia termicznego , zmień miejsce tego statecznika na chłodniejsze i zobacz czy się wyłączy. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 jest w chłodnym miejscu. a gdzie moze miec zabezpieczenie terminczne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Proponuję sprawdzić też świetlówki, miałem identyczny problem, tyle że statecznik był sprawny a problem sprawiały zużyte świetlówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 świetlowki nowe maja 2 dni . Ati Blue Plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 2 minuty temu, AAxxeell napisał: świetlowki nowe maja 2 dni . Ati Blue Plus Wymieniales na nowe lub cos zmienailes czy wszystko nowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 (edytowane) wszystko nowe. wczora składałam.j dokładałem T5 do zetlight. Edytowane 17 Grudnia 2018 przez AAxxeell (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 6 minut temu, AAxxeell napisał: wszystko nowe. wczora składałam.j dokładałem T5 do zetlight. Pokaz schemat polaczenia i jak to masz pomontowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Dobra jak mnie oczy nie mylą podłączenie jest ok. A kwestia styków? Nie ma tam problemu te kabelki kazdy dobrze odizolowany i dobrze zamocowany na swoim miejscu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 dzis zamontowałem nowy kabel zasilający bo myslałem ze to jego wina. Ale nie podoba mi się to że przez 1h chodzi normalnie a potem gasnie. Jutro sprawdze czy jak zgasnie to bedzie sie dało włączyc. Bo świetlowki nie maja zadnych zabezpieczen jak sie nagrzewaja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Teraz, AAxxeell napisał: dzis zamontowałem nowy kabel zasilający bo myslałem ze to jego wina. Ale nie podoba mi się to że przez 1h chodzi normalnie a potem gasnie. Jutro sprawdze czy jak zgasnie to bedzie sie dało włączyc. Bo świetlowki nie maja zadnych zabezpieczen jak sie nagrzewaja?? Same świetlówki raczej nie. Zabezpieczenie termiczne może miec statecznik, ale skoro nie jest goracy to raczej nie to. Z reszta w nie jednej taniej lampie nie ma chłodzenia i działa wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 jutro tez sprawdze statecznik czy sie bardzo nagrzewa. Jeśli to on jest winny to chyba trzeba go reklamować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 jakiej marki to statecznik? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Tridonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 miałem swego czasu podobny problem i na koniec okazały się winne nowe stateczniki Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 dzieki wielkie. bede kombinował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2018 Faktycznie, może coś przegrzewać się w stateczniku lub mogą być padające kondensatory, zimny lut na płytce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach