tiesto223 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2019 Witam kupiłem belkę t5 4x39 mam świetlówki ati 2x Blu plus 1xpurple Plus i coral Plus i jestem nie zadowolony za biało i nie widać korali flou wcześniej miałem belkę Led sam robiłem i było fajnie widać korale akwarium 200l jakie pomysły żeby zrobić światło niebieskie i fluo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2019 Zamień coral plus na jakąś niebieską. ale może to być niekorzystne dla korali ( bez białego widma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tiesto223 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Tak jest teraz Tak przy 2 Blu Plus A chciałbym tak Stary telefon mam i zdjęcia brzydkie a chodzi mi co zrobić żeby wydobyć piękne kolory z korali za pomocą t5 Edytowane 19 Stycznia 2019 przez tiesto223 Bardzo mało korali flou widac (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2019 Każdy ma inny gust - musisz eksperymentować i wymieniać świetlówki aż trafisz na swoją barwę. Poczytaj też jakie świetlówki są zalecane do lamp firmowych przy morskim akwarium może coś Ci podpasuje.Ja mam u siebie dwie lampy po 8 świetlówek wszystkie ATI i kolory korali dopiero teraz zostały odpowiednio wydobyte. Wcześniej miałem lampy LED i byłem nie zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bishop358 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 Z chęcią się podepnę. Lampa 6x24 A świetlówki to 3 Blue plus, 2 coral plus i 1 purple i mam ten sam problem- brak fluo, nawet gdy świeci się samo niebieskie. Co innego gdy gaśnie główna lampa i włącza się oświetlenie nocne LED, wtedy mimo że światło słabe to jednak fluo pięknie widać. Wydaje mi się że chodzi tutaj o rodzaj światła. Mimo że jestem zwolennikiem t5 to jednak fluo pod ledami wygląda piękniej. Przy t5 fluo całkowicie u mnie brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekT Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 Myślę że wymiana jednej świetlówki na ATI actinic powinna rozwiązać wasz problem Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/97688-prawie-kostka-50l-przesiadka-na-60x30x50/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach