elespero Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2019 Była juz o tym mowa. Z rur, filtr nie wyłapał miedzi i się dostała do akwarium. Instalację w domu masz pewnie miedzianą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2019 Albo przetarty któryś z przewodów od sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) No właśnie nie mam bo instalację mam w PEX-ie ale śrubunki mosiężne mam przy wodomierzu które sam zakładałem. Jeżeli coś miałoby się dostać to jedynie stąd. Przewody od sprzętu mam idealne bo na to zwracam szczególną uwagę. Generalnie nie jestem zwolennikiem miedzianych instalacji wody pitnej bo nie każda woda nadaje się do zastosowania rur miedzianych ph i twardość Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Daro73 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2019 Kupiłem test na Cu i ....pudło, poziom miedzi na poziomie niewykrywalnym. kolor próbki nie zmienił koloru. A więc zaczynamy od nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebolls Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2019 Popatrz kilka ra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach