katani Zgłoś Napisano 16 Października 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, inmar napisał: Gdzie konkretnie kupujesz,zapodasz linka ? Już mam,to ta co używam,nie masz za rzadkiego materiału ? mi pasuje, może chętnie bym na grubszą przeszedł, ale 40tka jest droga. W sumie wychodzi x4 cena. Musiałaby DUŻO lepiej filtrować wodę. A jakby DUŻO lepiej filtrowałą wodę, to rónież DUŻO szybciej by się zużywała, czyli byłaby jeszcze droższa w czasie. Edytowane 16 Października 2022 przez katani (wyświetl historię edycji) Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 16 Października 2022 (edytowane) 46 minut temu, katani napisał: mi pasuje, może chętnie bym na grubszą przeszedł, ale 40tka jest droga. W sumie wychodzi x4 cena. Musiałaby DUŻO lepiej filtrować wodę. A jakby DUŻO lepiej filtrowałą wodę, to rónież DUŻO szybciej by się zużywała, czyli byłaby jeszcze droższa w czasie. Przechodząc z 20ki na 40kę trzeba mieć odpowiedni napęd . Rollermat przygotowany pod 20ke , może nie pociągnąć 40ki. Taka mała uwaga. Edytowane 16 Października 2022 przez JerzyB (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach