Pawkuu Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2021 Super porośnięta skała. Szkoda że nie było aktualizacji co miesiąc Podpowiesz czy Zoa na skale wśród SPS-ów parzy je czy raczej nie wchodzi na tkankę twardych? Cytuj Aktualny baniak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dexter2k13 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2021 56 minut temu, Pawkuu napisał: Super porośnięta skała. Szkoda że nie było aktualizacji co miesiąc Podpowiesz czy Zoa na skale wśród SPS-ów parzy je czy raczej nie wchodzi na tkankę twardych? Zoa największe zło jakie wprowadziłem do tego baniaka. z nie wiem może 5-6 mord zrobiło się ich tysiące. Mało jest miejsc z których to badziewie nie wyrosło. Parę patyków przez nie padło. W następnym już nie popełnię tego błędu . Co do aktualizacji, niestety wyszło jak wyszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dexter2k13 Zgłoś Napisano 24 Października 2021 (edytowane) Witam. Chyba ostatni post z tego baniaczka. Prowadzenie bezzmienie balling + metoda probiotyczna od AFa, chociaż leje tylko 2x tygodniowo 1/2 dawki, bo jak podawałem codziennie to po4 lekko podskakiwało. Ograniczyłem do 2x w tygodniu i po4 na haneczke 0.00. Akwarium stało się całkowicie bezobsługowe (poza dolaniem ballinga i podaniem żarcia dla rybów) Pokombinowałem trochę z KH Ca i Mg przez ostatnie 4 miesiące. KH na zdjęciu jest koło 10 Ca koło 440 i Mg 1350. Utrzymuję te parametry i widzę fajne napompowane bomby na lpsach, a i patykom chyba się podoba. Zdjęcia porobione zaraz po podmianie wody, także spsy były chwile poza wodą to się pogluciły. Trzeba szukać większego baniaka bo tutaj już mało miejsca [emoji3]. Do końca roku będę składał zamówienie. Edytowane 24 Października 2021 przez Dexter2k13 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 24 Października 2021 (edytowane) 53 minuty temu, Dexter2k13 napisał: Do końca roku będę składał zamówienie. Jakie szkiełko tym razem będzie? Pisałeś coś o 1000l, zdecydowałeś już o konkretnym wymiarze? Edytowane 24 Października 2021 przez Arek77 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dexter2k13 Zgłoś Napisano 24 Października 2021 Godzinę temu, Arek77 napisał: Jakie szkiełko tym razem będzie? Pisałeś coś o 1000l, zdecydowałeś już o konkretnym wymiarze? Myślę nad zbiornikiem 180x70x70 albo 200x70x70. Do tego sump czyli troche ponad 1000 litrów obieg będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach