Caban Zgłoś Napisano 11 Lutego 2019 AQUAEL LEDDY TUBE RETRO Witam ostatnio oglądalem taki oto wynalazek i zastanawiam się nad ich efektywnością i jakością . Czy ktoś ma jakieś zdanie na temat tych oto lamp . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebolls Zgłoś Napisano 11 Lutego 2019 PWitaj, Mam taki wynalazek w swojej lampie w wersji actynica. Jak dla mmnie jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrppp14 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2019 Obecnie mam 6 takich w konfiguracji 2xMarine i 4xActinic. Nad akwarium 130x60x60 do miękkich i lps jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 12 Lutego 2019 to są jedyne świetlówki jakie masz czy świecisz czymś jeszcze? Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caban Zgłoś Napisano 13 Lutego 2019 W dniu 11.02.2019 o 17:53, Sebolls napisał: PWitaj, Mam taki wynalazek w swojej lampie w wersji actynica. Jak dla mmnie jest ok A dał byś zdjecie zbiorniczka jak to wygląda . Bo oferta jest kusząca . szczególnie kosztów energii. Ciekawią mnie efekty zastosowania tych zestawów . Słyszałem że zastosowane tam ledy nie sa najwyższej jakości, i zastanawia mnie właśnie przełożenie się tego na rzeczywistość . Postanowiłem że nie będę juz oświetlał zbiornika t 5 tylko włąsnie tymi belkami od aquaela lub lampami hqi 150w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebolls Zgłoś Napisano 13 Lutego 2019 Ta fotka z włączoną tylko retro actynica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caban Zgłoś Napisano 13 Lutego 2019 No jestem pod wrażeniem efekt wizualny spoko. Aż za dobrze to wygląda jak na tanie ledy . A koralowce pisałeś też sobie na tych tubach radzą , więc nie wiem co tu narzekać ? Nawet tylko dla sprawdzenia u siebie jedna taka zakupię . A ty która bardziej polecasz aktynike czy marina ? A dasz jeszcze zdjęcia z bliska kilku korali. i może zdjęcie jeszcze ze zwykłej by się przydało . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebolls Zgłoś Napisano 13 Lutego 2019 Oczywiście ciężko uchwycić rzeczywistość telefonem. Mi się podoba. Ja też kupiłem ja na próbę. 150 zł uważam że wydałem dobrze. Oczywiście prócz tej mam jeszcze trzy inne t5 które w różnej konfiguracji oswietlaja zbiornik. Ci do korali mysle że światło im odpowiada, bo prócz jednej euphylii wszystko inne ma się doskonale. Zdecydowanie polecam aktynic. Jaka masz lampę? I jeszcze przy włączonych innych swietlowkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caban Zgłoś Napisano 14 Lutego 2019 Ja mam ati 6 x 80w i żyję obenie nadzieja iż te moduły mogły by zastapić całkowicie moją lampę . obecnie ja zdemontowałem i wyczyściłem . Założyłem 3 x hqi i będę testował na różnych kelwinach i mocach w planie na chwilę 150 na środku i po bokach po 70 w. A obecnie czekam na przesyłkę z żarnikami. i do tego włąsnie myślę aby włąsnie dołożyć jeden modół aktynikę . bo ta marine wydaje mi się iż będzie za jasna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach