sky Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) macie jakiś sposob na wyłapanie slimaków zwykłych (nie osiadłych) ? jakas pułapka czy coś podobnego ? mam tego zyliony i już nie nadążam z ich wyciąganiem ;] Edytowane 3 Marca 2019 przez sky (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nexor4 Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) Halichoeres chrysus zjada ślimaki, ale to chyba loteria czy je ruszy Edytowane 3 Marca 2019 przez Nexor4 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebolls Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 Jak jedzą mięso możesz im na Piasek kawałek stynki położyć, powinny się lecieć w jedno miejsce. U mnie to działa ale tylko w przypadku Babyloni i Nosariusow.inne nie reagują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 Co to za ślimaki ? We wtorek wieczorem/sroda rano bede w Rzeszowie - jak masz spuscic w kiblu to mogę przygarnąć za jakiś czteropak złotego trunku Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 po co likwidowac ślimami? Przecież to ekipa czyszcząca i wychodzą tylko w nocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilek Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 Co to za ślimaki? Też chętnie przygarnę jeśli byś wysłał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) Mnożą się, póki mają co jeść. Jak żarcia zabraknie to populacja się zmniejszy. One są nieszkodliwe przecież, aż tak Ci przeszkadzają? Mam doroslego chrysusa, nie rusza ślimakow. Prędzej chlorpterus, ale to bandyta jest. Edytowane 3 Marca 2019 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 Ja też miałem moment, że była plaga ślimaków i zacząłem rozdawać. Dzięki temu, że rozdawałem teraz mam od kogo brać, bo pewnym czasie zaczęły zanikać. Coś w moim akwa je zjada, bo sporo pustych muszli. Po drugie, tak jak pisze Dominika, skończy się jedzenie to ograniczy się populacja. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 Hej... Tez mam plage slimakow, wlasciwie pierwsza od czasu zalania pierwszego zbiornika... Innych jakos nie lubily a teraz imprezy szalone robia na dnie (nie mam piachu), szczegolnie wieczorem... Kiedy ich nie bylo to codziennie (tak, tak, obsesja nie jest mi obca) zasysalem dosc sporo detrytusu, po nocy a od kiedy one sie pojawily to nawet nie ma co sprzatac rano... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 47 minut temu, Nik@ napisał: Prędzej chlorpterus, ale to bandyta jest. mój "bandyta" czasem wciągnie jakiegoś ślimaka ale są to raczej rzadkie zdarzenia, zdecydowanie woli drobnice ze skał i korali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 3 Marca 2019 [mention=27457]sky[/mention] daj fotkę ślimaków, albo chociaż napisz co to za ślimaki. Wiele z nich po zgaszeniu światła wychodzi na szyby i dość łatwo je zebrać. Druga sprawa skoro tak się intensywnie mnożą muszą mieć dużo pożywienia. Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach