VDR Zgłoś Napisano 23 Marca 2019 W dniu 22.03.2019 o 13:48, opo napisał: 48 h i nadal brak poprawy po jakim czasie powinna wrotka wszamać fito Wysłane z mojego HTC Desire 12+ przy użyciu Tapatalka To pozostaje czekać aż 300l fito zamieni się w 300l wrotka Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 Panie i Panowie dla potomnych dwa razy kupowałem wrotke czekałem długo zero efektów stosowałam ozon zero efektów zakupiłem nową lampę UV woda kryształ po trzech dobach Wysłane z mojego HTC Desire 12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek K. Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, opo napisał: Panie i Panowie dla potomnych dwa razy kupowałem wrotke czekałem długo zero efektów stosowałam ozon zero efektów zakupiłem nową lampę UV woda kryształ po trzech dobach Wojciech ile watową lampę UV zastosowałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 36w sun sun jakiś chińczyk za 250zlWysłane z mojego HTC Desire 12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 ... tyle ludzi ci radziło co masz zrobić a ty brnąłeś w g...o. Pisałem ci że uv to jedyne rozsądne działanie ... a ty sobie jakieś fito wymyśliłeś. Na przyszłość słuchaj bardziej doświadczonych akwarystów i nie komplikuj prostych problemów. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 ... tyle ludzi ci radziło co masz zrobić a ty brnąłeś w g...o. Pisałem ci że uv to jedyne rozsądne działanie ... a ty sobie jakieś fito wymyśliłeś. Na przyszłość słuchaj bardziej doświadczonych akwarystów i nie komplikuj prostych problemów. PK Kolego nie miałem lampy szkoda mi było kasy ,myślałem że jak fito się zrobiło to uda się pokonać naturalnie wrotką nie dawało to nic więc kupiłem UV i po problemie . Dodam że ani raz Nie negowałem pomysłu z UV pozdrawiam i dziękuję za wiedzę Wysłane z mojego HTC Desire 12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 6 minut temu, R.I.P napisał: Pisałem ci że uv to jedyne rozsądne działanie Nieprawda, sam miałem zakwit fito miesiąc po starcie (żywa woda). W świeżym baniaku lampa uv wybije Ci nie tylko fito ale również i tak nieliczne bakterie. Rozmawiałem z wieloma doświadczonymi osobami i w zasadzie wszyscy mi uv odradzali. Mówili żebym zaczekał i na szczęście się posłuchałem. Przy świeżym zbiorniku wybicie bakterii lampą uv może spowodować ponowny wzrost No2. Nie ma problemu gdy jeszcze nic w akwarium nie ma, ale jeżeli już są jakieś korale czy ryby to mogą po prostu paść. Mi znacząco pomogła wata filtracyjna. Dużo waty i częste płukanie. I cierpliwość. Trwało to około 2-3 tygodni ale nie żałuję że nie użyłem uv (a już w domu leżała i czekała) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 ... ( goclik ) nie ośmieszaj się. ...( opo ) najpierw pisałeś że podpiąłeś uv a później podałeś wrotkę - gdzie tu sens ... dlatego napisałem ci kolego że przekombinowałeś. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 29 minut temu, R.I.P napisał: ( goclik ) nie ośmieszaj się A czymże się to tak ośmieszyłem jeśli można wiedzieć? Tym że nie poszedłem na łatwiznę i nie użyłem lampy UV? Czy może tym, że mój sposób podziałał i pozbyłem się fito? I to bez odpieniacza i na kaskadzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2019 ... ( goclik ) nie ośmieszaj się. ...( opo ) najpierw pisałeś że podpiąłeś uv a później podałeś wrotkę - gdzie tu sens ... dlatego napisałem ci kolego że przekombinowałeś. PK Ma początek podłączyłem wyświeconą do granic mała lampkę UV dopiero teraz normalna PS masz rację przekombinowałem tak czy owak naszczescie już po wszystkim Wysłane z mojego HTC Desire 12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach