Skocz do zawartości
grzerych

grzałka aquael comfoetzone

Rekomendowane odpowiedzi

Przestrzegam przed stosowaniem tej grzałki w akwarium morskim. Rozpuściła mi się farba na zewnętrznej stronie grzałki, po wyjęciu grzałki z wody w celu wytarcia ręcznikiem papierowym, ręcznik jak i moje ręce były całe ubrudzone w czarnej farbie. Zaznaczam że grzałka jest użytkowana prawidłowo, dopiero kilka miesięcy. Nie wiem co robić, akwarium jest w trakcie dojrzewania od kilku miesięcy, właśnie miałem wpuszczać pierwsze zwierzaki, a tu aquael sprawił mi taką niespodziankę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co znalazłem w sieci, to w sprzedaży w różnych sklepach są dwie wersje grzałek "comfortzone" (nawet opakowanie różni się nieco)

Comfortzone GOLD

Comfortzone FIX

obie miały/mają w opisie, że przeznaczone są zarówno do słodkowodnej jak i morskiej akwarystyki

ciekawe, że na oficjalnej stronie Aquaela, jest dostępna tylko wersja FIX... może to jest dobry trop z tym FIX...

Zrobiłbym zdjęcia, i napisałbym maila do nich. Niech odniosą się do sytuacji i zaproponują rozwiązanie...

btw... nie jest to chyba ich pierwsza wpadka... był już temat o ich cyrkulatorach, które zardzewiały w wodzie morskiej... były tutaj nawet zdjęcia tej rdzy gdzieś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem w malawi Comfortzone GOLD  i też po jakimś czasie farba zeszłą, więc to nie jest sprawa słonej wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 lat temu też miałem przygodę z ich grzałkami. Nie wiem czy dobrze mi się link wklei przez telefon.

I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie jest to już ten sam sprzęt co przed laty,  padło mi w ciągu roku dwie grzałki ( krótko po gwarancji)  i oświetlenie po miesiącu które zostało wymienione w ramach gwarancji, serwis gwarancyjny działa ok jednak jakość sprzętu w porównaniu do tego z przed około 12 lat pozostawia wiele do życzenia. 

Edytowane przez andzior70 (wyświetl historię edycji)

577ef1154f3240ad5b9b413aa7346a1e.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.