grzerych Zgłoś Napisano 30 Marca 2019 Przestrzegam przed stosowaniem tej grzałki w akwarium morskim. Rozpuściła mi się farba na zewnętrznej stronie grzałki, po wyjęciu grzałki z wody w celu wytarcia ręcznikiem papierowym, ręcznik jak i moje ręce były całe ubrudzone w czarnej farbie. Zaznaczam że grzałka jest użytkowana prawidłowo, dopiero kilka miesięcy. Nie wiem co robić, akwarium jest w trakcie dojrzewania od kilku miesięcy, właśnie miałem wpuszczać pierwsze zwierzaki, a tu aquael sprawił mi taką niespodziankę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 30 Marca 2019 Z tego co znalazłem w sieci, to w sprzedaży w różnych sklepach są dwie wersje grzałek "comfortzone" (nawet opakowanie różni się nieco) Comfortzone GOLD Comfortzone FIX obie miały/mają w opisie, że przeznaczone są zarówno do słodkowodnej jak i morskiej akwarystyki ciekawe, że na oficjalnej stronie Aquaela, jest dostępna tylko wersja FIX... może to jest dobry trop z tym FIX... Zrobiłbym zdjęcia, i napisałbym maila do nich. Niech odniosą się do sytuacji i zaproponują rozwiązanie... btw... nie jest to chyba ich pierwsza wpadka... był już temat o ich cyrkulatorach, które zardzewiały w wodzie morskiej... były tutaj nawet zdjęcia tej rdzy gdzieś... Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 30 Marca 2019 Miałem w malawi Comfortzone GOLD i też po jakimś czasie farba zeszłą, więc to nie jest sprawa słonej wody. Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 30 Marca 2019 5 lat temu też miałem przygodę z ich grzałkami. Nie wiem czy dobrze mi się link wklei przez telefon. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 30 Marca 2019 (edytowane) Niestety nie jest to już ten sam sprzęt co przed laty, padło mi w ciągu roku dwie grzałki ( krótko po gwarancji) i oświetlenie po miesiącu które zostało wymienione w ramach gwarancji, serwis gwarancyjny działa ok jednak jakość sprzętu w porównaniu do tego z przed około 12 lat pozostawia wiele do życzenia. Edytowane 30 Marca 2019 przez andzior70 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach