Skocz do zawartości
TMK

lampa Aquael LEDDY Slim Link WiFi recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Lamka jest solidna i ładnie zrobiona.   ma trzy kanały biały, nienieski i czerwony.    Jestem mile zaskoczona  jakoscią światła.    Instalowanie lampy  jest nieco trudne.W rezultacie tworzy ona swoją sieć z nazwą  light_ coś tam i aby  nią  sterować  trzeba się zalogować  do tej sieci.   Nie miałam nigdy lampy WiFi wiec  pewnie tak ma byc, tylko mnie to zaskoczyło

Nastawiłam wczoraj

Wschód 9.45.00 -10.00.00 10% czerwone

Czasowy 10.00.00 -11.00.00 10% białe

Zachód 9.45.00 -10.00.00 10% niebieskie

Jestem ciekaw a jak zmieniaja się kolory czy wschór zacznie od 0% czerwonego,i skończy na 10 czerwone a potem przełaczy na  białe? czy płynnie przejdzie do białych- ale chyba to pierwsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to czekam na dalszy ciąg recenzji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Światło jest mocne.  Biały niestety  jest ciepły co widać  mocno  przy 100% świecenia. Niebieskiego jest  niewiele, wpada w fiolet, ale  wszystkie  zielone ładnie świecą. Czerwony do morskiego  niezbyt sie nadaje. Ustawienie około 2% czerwonego, 60 niebieskiego, 15 białego daje całkiem akceptowalne białe światło. Rewelacja to nie jest, ale myślę że wschod i zachód mi to zrekompensuje

edycja  o 10 45

grr..$#^&^*&*!   lampa się nie włączyła ani świta ani czasowy.  sprawdzę jeszcze raz  ustawienia.

Edytowane przez TMK (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
4 godziny temu, TMK napisał:

grr..$#^&^*&*!   lampa się nie włączyła ani świta ani czasowy.  sprawdzę jeszcze raz  ustawienia.

poszukaj ustawień czasu  ile ma trwać "wschód i zachód"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeeniosłam  metr kolo routera,  zaprogramowałam w tej chwili  w najbliższym czasie za 10 minut świt.  

Albo ma krótką pamięć albo krótkie wifi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładnie  się właczyło. Zaprogramowałam na rano- nadal 1 m od routera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzji nie będzie. Niestety lampa idzie do zwrotu.  ANI RAZU nie włączyła się rano. Jakby po kilku godzinach zapominała o włączeniu.   Owszem da się nastawić   i właczy się np za  godzinę,  ale  następnego  dnia już się o tej  godzinie  nie włączy. 

Lampa  w tej chwili jest 60 cm od routera. Więc to nie zasieg, zwłaszcza że na komórce mam "doskonały"

Niie mam pojęcia o co chodzi, czy trafiłam na pechowy egzemplarz czy wszyskie  tak mają bo w końcu to  prawie prototyp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
12 godzin temu, TMK napisał:

Lampa  w tej chwili jest 60 cm od routera. Więc to nie zasieg, zwłaszcza że na komórce mam "doskonały"

chyba nie załapałem .. to ona musi "widzieć" router cały czas ?

tzn że jak wyłączasz router to lampa "głupieje" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam lamp ale pracuję w IT i może ona ma swoją sieć WiFi do której się łączy np. telefon , bo po co jej router ? do internetu się łączy ?

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ja nie mam pojęcia jak to działa.  Myślałam, że jak tworzy własną  sieć to    pomoże jej bliskość routera.    Nie wiem co mogę jeszcze  zrobić, aby działała.  Zależało mi na wschodach i zachodach, więc jestem zła, że nikt tej lampy nie sprawdził przed wysyłką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.