rako1 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Witam zaczynamy nową przygodę morską po prawie 2 letniej przerwie Akwarium ma wymiary 155 dł 60 szer 70 wys sump 155 dł 60 szer 90 wys aktualizacja na bieżąco Pozd. Miał być stelaż a sump ma wymiary 130 dł 50 szer 45 wys Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Wow!! mega,podoba mi się super to wygląda a rszta sprzętu jaki pieniek będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 (edytowane) to co widzimy w/nad sumpem po prawej stronie to zbiornik na refugium/DSB z zasilaniem z pompy obiegowej ? A to co po lewej to złoże zraszane od góry ze swobodnym odpływem w dół również zasilane z pompy obiegowej? nie widać zaworu na spływie - ale zapewne gdzieś tam jest ukryty. Gdzie znajduje się rewizja? i jak zaplanowałeś rozwiązać kwestię dolewki RODI? Wnioskując po miejscu jakie pozostało w sumpie - będzie mały odpieniacz lub go całkowicie pominiesz ? Projekt wydaje się być nieco inny, odmienny od standardów - obawiam się czy nie przekombinowany. Edytowane 3 Maja 2019 przez chwialek (wyświetl historię edycji) Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Kolego wszystko przemyślane odpieniacz będzie Twistman Intergra 200 zawór jest na spływie ( zdięcia były robione bez niego ) w tym zbiorniczku po prawej stronie będzie refugium chce tam trzymać koniki morskie filtr zraszany i refumgium będzie zasilane z bypass z pompy głównej resztę sprzętu reaktor i dolewkę mam w innym pomieszczeniu za ścianą Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Trochę zabawy z układaniem siporaxu było:) Co planujesz w akwarium spsy? mix? Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Przerabiałem i same SPS i miękie i LPS i najbardziej podoba mi się mix pewnie góra SPS i czym niżej to LPS jakiś ukwiał może dwa na pewno dużo małych rybek z dwa rodzaje po 6 szt. (biało czarne biało czerwone ) ocellarisów 15 szt. disparów generalnie drobnica z siporaxem poszło gładko Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 No to zapowiada się ciekawie, bez dużych pokolców... Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Pokolców max 4 szt. żółtek xanthurum hepatus i cuś jeszcze dorzucę Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Witam Ile masz tam tego siporaxu? Podzielam zdanie @chwialek trochę przekombinowane ,słaby dostęp do sumpa. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianguzik Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Jaka planujesz lampę nad baniaczek? Sump mega ale jak koledzy piszą troszkę słaby będzie dostęp jak wszystko odpalisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Jaka będzie obiegówka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Może wyszło tak na zdięciach ale do sumpa dostęp jest normalny wszystko w zasięgu ręki fakt wszystko wymierzone co do centymetra siporaxu mam 60 litrów pompa obiegowa Aqua Medic DC Runner x.2 9.2 sterowalna Oświetlenie 6x80 W T5 +2 2 kessile 360 Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianguzik Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Super się zapowiada a na jakiej skale będziesz startował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Skała będzie Real Reef Rock zrobie dwie lekkie konstrukcje żeby zbiornika nie zagracać Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianguzik Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Kiedy planujesz start? Będę obserwował wrzucaj jakieś fotorelacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Bedę wrzucał na bierząco zdięcia z placu boju ale myślę że start tak max 2 tygodnie Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 Zalewamy pomalutku w Niedzielę kleimy skałkę Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 13 Maja 2019 Skała poklejona woda pomalutku się klaruje Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 14 Maja 2019 Woda prawie kryształ czekamy na start rybki planuje wpuszczać tak za 4 tygodnie refugium też już zasiedlone Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 19 Maja 2019 Tydzień minął jak na razie dojrzewanie pod kontrolą i zdjęcie drugiej części zaplecza Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 24 Maja 2019 Pierwsze rybki w akwarium Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 24 Maja 2019 Witam Co to za rybcie ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 24 Maja 2019 Chromis viridis 10 szt. Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2019 Akwarium pomalutku sobie dojrzewa zabudowa prawie skończona Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2019 Do zbiornika doszły kolejne rybki i korale dołożyłem 2 kawałki skały z dwóch wysp zrobiłem jedeną konstrukcję i zawisła docelowa lampa Ati 8x80W Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach