atk Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 Witajcie, wypadł mi nagły i niezapowiedziany wyjazd z czwartku popołudnia do niedzieli wieczora... Iiii teraz najważniejsze pytanie: czy ryby dadzą radę przegłodować taki okres czasu bez jedzenia? Obsada: chromis viridis, walentynka, 2x blazenek, krewetka, garbik Nie dam rady asap załatwić karmnika automatycznego, w przypadku totalnego dramatu, zaniku prądu etc ktoś może w ostateczności dotrzeć w 8h Czy jakoś inny pomysł jak to przetrwać? Niestety na pomoc sąsiadów i innych dookoła nie mam co liczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 25 minut temu, atk napisał: czy ryby dadzą radę przegłodować taki okres czasu bez jedzenia? Jak przyzwoicie karmisz, to spoko dadzą radę kilka dni. Mój gobiodon okinawae (a to przecież mikrus, to i jeść musi często) właśnie zaliczył tygodniową głodówkę z okazji majówki i nic mu nie jest. Bym nawet powiedział, że pozytywne efekty są, bo wreszcie grzecznie podpływa na karmienie i nie trzeba mu podtykać pod nosek, choć pewnie z czasem znów go rozpuszczę w tym względzie. Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 Ryba głodna to ryba zdrowa nic im nie będzie. Zapewnij tylko wodę rodi w automatycznej dolewce i jeżeli masz ballinga to żeby nie zabrakło płynów.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 Wody RO/DI zapewnione na tydzień w przód Skoro tak się sprawy mają, to spokojnie jutro ostatnie karmienie, kamerka na monitoring i spokojnie jadę Dziękuję za dobre słowa Pozdrawiam i życzę dobrej nocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 Mam dwa błazny, garbika, salariasa, i babkę kopiącą. 12 dni bez papu nic im złego nie robi. Standardowo, dolewka, odpieniacz na sucho i balling w zupełności wystarcza. Ryby po ostatnim moim powrocie były w doskonałej kondycji. A o dziwo acry wyglądały lepiej jakbym działał codziennie przy akwarium. Na dodatek prowadzę zbiornik bez podmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 12 Maja 2019 Uff wróciłem i wszystko żyje oraz na mój widok wesoło merda ogonkiem Jedynie przy czyszczeniu bo strasznie się zasyfiło w 4 dni że mam 2 dziwne widoki... Jedno to tak jakby nadgryzione przy nóżce: A drugie to jakieś dziwne wychodzące coś : Czy jest się czym martwić? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jay Zgłoś Napisano 12 Maja 2019 Dadzą sobie radę bez probemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach