Yakaposhi Zgłoś Napisano 10 Maja 2019 1 minutę temu, pawellb napisał: Powodzenia. Nie przesadzaj z dipem. Zastosuj zgodnie z instrukcją Tak zrobię, a czym odciąć najlepiej ? jakiś skalpel kupić czy pójdzie to dobrym nożem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 10 Maja 2019 Główkę z kawałkiem szkieletu. Jak wyjmiesz korala, główki się pochowają to będziesz dobrze widział szkielet. Nożem nie. Szczypce (cęgi) najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 10 Maja 2019 46 minut temu, Yakaposhi napisał: Jak odciąć ? A tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czubais Zgłoś Napisano 10 Maja 2019 51 minut temu, pawellb napisał: Główkę z kawałkiem szkieletu. Jak wyjmiesz korala, główki się pochowają to będziesz dobrze widział szkielet. Nożem nie. Szczypce (cęgi) najlepsze. Po prostu tnij piłką do metalu - nie rekomenduje cęgów - bo często miażdży się szkielet. Piłka ręczna lub mała tarczówka są najlepsze. Cytuj --------------------------------------- Powoli ale do przodu: Mój projekt 130x70x65+sump 100x50x40; Schuran 120, oświetlenie 3xKessila150w 10000k,obieg NewJet4500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 10 Maja 2019 mała tarczówka ok, lecz piłka ręczna to za bardzo nie ma jak "podejść" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 10 Maja 2019 18 minut temu, Czubais napisał: Po prostu tnij piłką do metalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulmar Zgłoś Napisano 11 Maja 2019 brown jelly jak nic, ja ciąłem a i tak systematycznie padały kolejne główki u różnych gatunków euphylii, na anglojęzycznych stronach znalazłem rózne metody walki tyle że praktycznie wszystkie poza zbiornikiem a korale mam przyklejone, spróbowałem więc metodę w zbiorniku z chemiclean, dwie kuracje i od tego czasu spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel* Zgłoś Napisano 11 Maja 2019 (edytowane) Witaj. Sprawdz parametry o ktorych pisala @Beti oraz stront. Podaj jeszcze jakie suplementy podajesz. Edytowane 11 Maja 2019 przez pawel* (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakaposhi Zgłoś Napisano 12 Maja 2019 Robię marinlab - dam znać jakie wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach