goclik Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2019 Witam, Pytanie - jak zrobić szczepkę clavularii papaya? Wystarczy odciąć polip u nasady i przykleić na kropelkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2019 Ja rozrywam kolonię. Rośnie i płoży mi się po piasku więc jest łatwiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
max1974 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2019 jak bedziesz robił szczepki chetnie kupie Cytuj Zbiornik 95x50x50 os 7x17W + actinica Led APF600 ,2x Koralia 3, sump 80L einheim 1250 start 10.2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2019 Odciąć i przykleić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2019 1 godzinę temu, dadario napisał: Ja rozrywam kolonię. Rośnie i płoży mi się po piasku więc jest łatwiej... Ja postawiłem szczepkę na końcówce skały bo tam najbardziej im pasował przepływ wody i fajnie, szybko się mnożyły. Później jednak zauważyłem, że zaczęły mi obrastać skałę puszczając coś a'la korzenie. Część dorosłych polipów chyba też przeszła na skałę bo jakoś mniej ich się na podstawce zrobiło. Nie miałbym nic przeciwko, ale zamiast obrastać gęsto to polipy rosną w "dużych" odległościach. Oderwałem od koloni podstawkę, na której zostało z 10 polipów i dałem na piasek. Te na skale też zostawię (jest już ich z 20 razem z małymi), zobaczę jak będą rosły. 1 godzinę temu, max1974 napisał: jak bedziesz robił szczepki chetnie kupie Będę pamiętał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flower Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2019 Skrobie lub odrywam kłącza ze skały i kleje na super glue. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek881 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2019 mi od kropelki robil sie straszny glon na podstawce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach