Daro73 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 Mam problem z kontrolerem od RW-8. Po włączeniu trybu karmienia nie włącza się ponownie, odłączanie zasilania nie pomaga. Jakiś sposób na zresetowanie ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 Tak. Zakręć śmigłem. Te pompy tak mają. Rozbierz na część i wyczyść. Z reguły na jakiś czas pomaga. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 Ale dwie pompy na raz. Sterownik ma ustawioną funkcję master i steruje drugim kontrolerem. Problem jest taki że nie wybudza się z funkcji karmienia. Kiedyś w RW-8 padał stojan i wirnik faktycznie się przycinał ale kontroler pokazywał że pracuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 No to wniosek z tego ze masz problem z kontrolerem. Albo naprawa albo wymiana. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 40 minut temu, Daro73 napisał: Sterownik ma ustawioną funkcję master i steruje drugim kontrolerem Spróbuj zamienić miejscami master ze slave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 O właśnie spróbuję zamienić funkcje w sterownikach. Jestem na 100% pewien że problem tkwi w sterowniku dlatego pytam o sposób resetu/naprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 Ktoś poruszał podobny temat. Spróbuj wyłączyć tryb M/S i zobaczyć jak będą reagować na karmienie kiedy każdą włączysz niezależnie. Ktoś pisał że problemem mogą być zakłócenia na częstotliwości komunikacji sterowników. W tamtym wątku pomogło wyłączenie rutera Wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 Poeksperymentuję wieczorem, zobaczę co da przestawienie funkcji. Ciekawa teoria z tym ruterem wifi. Teraz zastanawiam się czy problemy nie pojawiły się kiedy w pokoju gdzie mam akwarium nie postawiłem rutera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2019 Sugestia z ruterem okazała się strzałem w 10. Po odłączeniu urządzenia kontroler zaczął działać poprawnie.Ruter został wyeksmitowany do innego pokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto125 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2019 Dla potomnych - czasem wystarczy zmiana kanału wifi na routerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach