Hoom Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2019 Mam wykonany stalowy stelarz i potrzebuje go obudować . Chce to wykonać z dębu i z wysyłką . Możecie polecić firmę która by to zrobiła . Mam nadzieje ze nie będzie to uznane za reklamę jeżeli tak to proszę o wiadomości na priv dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2019 W moim temacie masz zdjęcia mojej szafki. Mi robiła zabudowę firma Kraft Mebel. Ja oddałem im stelaż i mi całą zabudowę zrobili. Mam od nich sporo mebli w mieszkaniu, stół, ława krzesła mają po 7 lat, brak śladów (intensywnego) użytkowania - wszystko jak nowe. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2019 2 godziny temu, katani napisał: W moim temacie masz zdjęcia mojej szafki. Mi robiła zabudowę firma Kraft Mebel. Ja oddałem im stelaż i mi całą zabudowę zrobili. Mam od nich sporo mebli w mieszkaniu, stół, ława krzesła mają po 7 lat, brak śladów (intensywnego) użytkowania - wszystko jak nowe. Czytałem twój post i nawet wysłałem im mail ale bez odzewu . Ja niestety nie mogę wysłać swojego stelaża . Musiał by ktoś zrobić to z mojego rysunku . A masz jakiś numer kontaktowy do osoby z tej firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2019 Ja robiłem formatki w Juan niedaleko Wrocławia, w Długołęce. Przysłali mi na palecie gotowe wykroje. Płyta fornirowana dębem, mi się podoba ich wykonanie. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2019 Ja robiłem Lacobell. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2019 16 godzin temu, Danielj napisał: Ja robiłem formatki w Juan niedaleko Wrocławia jak długo masz to akwarium, chodzi mi o to czy korona z płyty nie puchnie od wilgoci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2019 Jaki jest sens robienia korony . Utrudnia tylko sprzątanie akwarium . Nie lepiej przykleić pasek np. 2cmm do krawędzi szyby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2019 19 minut temu, Hoom napisał: Jaki jest sens robienia korony . Utrudnia tylko sprzątanie akwarium sens jest taki, że ryby nie wyskakują, i jak masz lampę na świetlówkach to nie świeci po oczach, zresztą do sprzątania koronę można zdjąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sosna Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2019 (edytowane) W dniu 17.08.2017 o 17:35, Nik@ napisał: W dniu 28.06.2019 o 16:18, Danielj napisał: Ja robiłem formatki w Juan niedaleko Wrocławia, w Długołęce. Przysłali mi na palecie gotowe wykroje. Płyta fornirowana dębem, mi się podoba ich wykonanie. Fajny kolor.Ja u siebie mam lakierowana biała i przemek sprytnie wyfrezowal tak ze wystaje za szybe tylko 2mm. Edytowane 30 Czerwca 2019 przez sosna (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2019 W dniu 29.06.2019 o 09:20, Hoom napisał: Jaki jest sens robienia korony . Utrudnia tylko sprzątanie akwarium . Nie lepiej przykleić pasek np. 2cmm do krawędzi szyby Tu się z tobą totalnei nei zgodzę. Mi korona 3-4 razy ratowała chrysusa. Dla mnie albo korona, albo przykryte akwarium. No jest alternatywa w postaci suszków, które od czasu do czasu akceptujesz. Do tego lampa nie oświetla całego pomieszczenia tylko akwarium. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2019 W dniu 29.06.2019 o 08:51, boo12 napisał: jak długo masz to akwarium, chodzi mi o to czy korona z płyty nie puchnie od wilgoci To akurat jest młode, stoi dopiero dziesięć miesięcy. Wcześniejsze miało trzy lata i żadnych problemów nie było. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach