Nexor4 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2019 Witam ostatnio ( 3 dni temu ) przez kilka godzin ricordea parzyła dunkę efekty zresztą widać na zdjęciu... Od 3 dni kilka główek nie chce się pompować, najbardziej martwi mnie brązowa plama na jednej z nich wygląda mi to na cyjano. Wykąpać ją w czymś czy może poczekać? jak się na to zapatrujecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek881 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2019 u mnie dipowanie nigdy nie zaszkodzilo, a nuz u ciebie pomoze, kurcze, bo szkoda by padly glowki, dunki delikatniutkie sa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2019 3 godziny temu, Tomek881 napisał: dunki delikatniutkie sa Jest to jeden z wytrzymalszych korali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek881 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2019 9 minut temu, elespero napisał: Jest to jeden z wytrzymalszych korali. a widzisz, jak kiedys bylem nia zainteresowany to mi powiedziano ze to bardzo delikatny koral i w sumie juz sie w temacie nie zaglebialem, dzieki za info! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arrooss1 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2019 U mnie w baniaku kiedyś kraby przewróciły euphilie na dunkę i 2 mordki dunki były poparzone, ale do kilku dniach mordy zaczęły się od nowa pompować.... Myślę, że musisz dać jej czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2019 Dunca to koral nie do zabicia. Wytrzymuje temperatury powyżej 32 stopnie, kH poniżej 4, słabe światło, cięcie (odrasta ze szkieletu), poparzenia przez inne korale. 12 godzin temu, Tomek881 napisał: a widzisz, jak kiedys bylem nia zainteresowany to mi powiedziano ze to bardzo delikatny koral i w sumie juz sie w temacie nie zaglebialem, dzieki za info! 15 godzin temu, Tomek881 napisał: dunki delikatniutkie sa Te główki nei padły, albo się otworzą, albo odrosną. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nexor4 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Wczoraj zebrałem patyczkiem do uszu te "brązowe coś" i dzisiaj ta jedna się otworzyła poczekam jeszcze kilka dni zobaczymy co będzie. A propos jej wytrzymałości na reefhubie jest fajny artykuł o niej Edytowane 30 Czerwca 2019 przez Nexor4 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach