norbi2222 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2019 Witajcie. Proszę popatrzcie, czy właściwie podłączyłem świetlówki do statecznika. Wcześniej świeciło teraz nie świeci, myślałem, że zjarał się statecznik, to go wymieniłem, a tu dalej nic, to pomyślałem, że źle podłączyłem. Sprawdzałem ta parę świetlówek podłączając ją do innego statecznika i świeciły, więc nie jest to problem kabli ani samych świetlówek. Popatrzcie i pomóżcie mi rozwikłać zagadkę. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek K. Zgłoś Napisano 21 Lipca 2019 19 minut temu, norbi2222 napisał: Witajcie. Proszę popatrzcie, czy właściwie podłączyłem świetlówki do statecznika. Wcześniej świeciło teraz nie świeci, myślałem, że zjarał się statecznik, to go wymieniłem, a tu dalej nic, to pomyślałem, że źle podłączyłem. Sprawdzałem ta parę świetlówek podłączając ją do innego statecznika i świeciły, więc nie jest to problem kabli ani samych świetlówek. Popatrzcie i pomóżcie mi rozwikłać zagadkę. Norbet musisz to podłączyć tak jak na rysunku od statecznika , L-to świetlówki 1 i 2 to pierwsza oprawka świetlówki 5 i 6 to druga oprawka drugiej świetlówki Zostały ci dwie oprawki po przeciwnych końcach świetlówek ,jeden kabel z każdej świetlówki łączysz razem , a pozostałe dwa kable tak jak na schemacie podłączasz do statecznika numer 3 i 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2019 (edytowane) Wydaje się dobrze. Czy pierwsze dwa górne kable na pewno są od uchwytów tej samej świetlówki? Dwa dolne kable idą do uchwytów drugiej świetlówki? Sprawdź mocowania przewodów. Edytowane 21 Lipca 2019 przez Darek85 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach