fifek33 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2019 Udało mi się nagrać tarło mandarynów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2019 Super . Gratuluję wyczucia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2019 To już 2 raz szkoda ze nie da się zobaczyć młodych i utrzymać przy zyciuWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek86 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2019 Miałem kiedyś parkę. Do tarła nigdy nie doszło. Za to same zaloty,coś fantastycznego jak by tańczyły.Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 mandaryny.... piękne rybcie -gratulacje ! , długo masz tą dobraną parke ? , kupowałeś razem czy osobno samca i osobno samiczke ? .... czy Twoje mandarynki jedzą mrożonki , czy tylko to co znajdą żywego w skale ? Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 Karmie wrotką Kupione osobno Mrożonek nie jedzą Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 25 Lipca 2019 W dniu 23.07.2019 o 22:41, fifek33 napisał: To już 2 raz szkoda ze nie da się zobaczyć młodych i utrzymać przy zyciu Dać to się chyba da, zdaje się że mandaryny to już się udało rozmnożyć skutecznie w niewoli. Tyle że nie w zbiorniku głównym na pewno, tylko trzeba tę całą fabrykę dla odchowu larw uruchamiać (zbiorniki odhowowe, hodowle planktonu itp), no i czasu oraz pracy masa. Nie mniej, gratulacje. Nawet jeśli nie odchowasz małych mandarynków i mandarynek, to tarło świadczy najlepiej o tym, że im u Ciebie dobrze jest. Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Dziś 4 raz mandaryny miały tarło i wyrzuciły ikrę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 W dniu 25.07.2019 o 17:12, fifek33 napisał: Karmie wrotką Kupione osobno Mrożonek nie jedzą Pewnie masz je dość krótko. Jeśli normalnie karmisz inne ryby mrożonkami to się nauczą. Normalnie to znaczy, że kostka nie znika w ciągu 2 sekund. Moje jedzą też granulki. a takie pterapogony to tylko mrożonki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach