budinese Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 Witam wszystkich, Mam pytanie co pojawiło mi się na euphylli, chodzi o te sprężynki pod tkanką i o drobniutkie kwiatuszki na dole szkieletu, a drugie pytanie chodzi o heliofungie, czy ona się dzieli? Nie dałem rady zrobić lepszego zdjęcia ale ona tak jakby rozdzielała się na dwie części. Chyba że choruje bo czytałem że one długo się w akwarium nie utrzymują. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gr4b3Q Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 Czy to co spod euphylii wychodzi wygląda tak jak na tym fimie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
budinese Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 Tak to wygląda jak to z ok. 6:40, czyli jak dobrze zrozumiałem mechanizm obronny. Dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maelen Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 te małe polipki to być może to : https://pl.reeflex.net/tiere/2365_Phenganax_parrini.htm kiedyś miałam coś podobnego na jednej ze skałek z jakimś innym koralem i w pewnym momencie samo znikło, nie wiem czy może stać się plagą. Monitoruj czy nie zarasta zbyt wysoko pod euphylią i jej nie drażni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
budinese Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Tak to chyba to, będę obserwował. Dziękuje za informacje :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morski Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2019 Witajcie aby nie zakładać nowego tematu.. Moja Euphylia ma nowe główki, z 5 zrobiło się 7 ale od początku są tej samej wielkości, Euphylia nie rośnie "na objętości" tylko się dzieli ciągle na nowe. Czy taki urok tego korala, że wrażenie wielkiej kuli euphyli to tak naprawdę koral złożony z dziesiątek małych główek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2019 Z czasem rośnie pod nimi szkielet większy i i dalej się dzielą. Proces podziału jest szybszy niż wzrostu szkieletu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2019 2 minuty temu, morski napisał: Witajcie aby nie zakładać nowego tematu.. Moja Euphylia ma nowe główki, z 5 zrobiło się 7 ale od początku są tej samej wielkości, Euphylia nie rośnie "na objętości" tylko się dzieli ciągle na nowe. Czy taki urok tego korala, że wrażenie wielkiej kuli euphyli to tak naprawdę koral złożony z dziesiątek małych główek? Jakie masz Kh ? Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morski Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2019 W dniu 3.08.2019 o 22:23, AnT napisał: Jakie masz Kh ? Dobre pytanie, nie mierzę parametrów, tylko dbam o czystość ale czas najwyższy zmierzyć. Dam znać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach