Tapajos32 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 Cześć Słuchajcie mam problem , posiadam oba testy aqua forest pokazuje 6,5 salifert 7,7 ktoremu wierzyc ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto125 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 Zrób świeżą solankę, wykonaj test na niej, porównaj z wartościami producenta i będziesz wiedział na czym stoisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 Barto przecież to też może wprowadzić w błąd zależy jak świeża sól jak mierzone zasolenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 Z wartosciami producenta? Tzn ? Swieza solanka pokazuje podobny odchył Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 No to ciekawe bo właśnie chciałem nabyć zestaw Salifert :/ Nie wiem czy w ogóle tego nie oleję i zrobię jak @r_33 bez stresu, bez testów, chill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 No własnie ktory bardziej mija sie z prawda ? Bo jak aqua forest jest ok to musiałbym teochę podniesc z kolei jeśli salifert mówi prawdę to nic nie muszę robić z KHWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 Osobiście miałam wszystkie,ale zostalam przy colombo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 17 minut temu, @Beti napisał: Osobiście miałam wszystkie,ale zostalam przy colombo Czytałem gdzieś, chyba Tester pisał w artykule, że są najlepsze hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 Ja poprzednio tez uzywalem colombo chyba wrócę jednak Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 Na takie ewentualności kupiłem sobie płyn referencyjny, co prawa używam tylko do refraktometru, ale ma również podane wartości Ca i Kh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 Z tym płynem referencyjnym to dobry pomysl, moze on rozwieje wątpliwościWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto125 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2019 A w teście z AF nie miałeś płynu referencyjnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 1 Września 2019 Wlasnie mialem , gdzies go wyjalem i nie mogę znalesc pewnie wyrzucilem przez przypadek, ten test kupilem dosc dawno temu, co ciekawe w tescie saliferta tez jest mowa o tescie referencyjnym ale nie bylo go napewno w opakowaniu.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ozi Zgłoś Napisano 1 Września 2019 Mój przypadek mam dwa zestawy testów Salifert jeden zestaw pokazuje mniej drugi więcej mierzone 25.08 CA test1 365 test2 400 pomiar z dziś test1 370 test2 405 z testem na mg jest to samo i bądź tutaj mądry co robić Cytuj 140l SHALLOW TANK 100x55 28h, Vortech MP10 es, Oswietlenie led 80w (*** loccutus),odpieniacz Deltec MCE300 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 1 Września 2019 Jak co robić... Olać testy i reagować jak się dzieje coś złego hehe:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Września 2019 Grunt to stabilne parametry i brak nagłych ruchów.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach