Marcin1701 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 Witam, Właśnie zakupiłem nową lampę Zetlight qmaven 6800II, zastanawiam się na jakiej wysokości ją powiesić? Zbiornik ma 120cm x 70cm x 40h. Jakie najlepiej kupić linki do tej lampy i gdzie kupić? Bo nigdzie nie mogę znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 Pytanie w stylu "zróbcie to za mnie..." 1. Na wysokości takiej, aby ładnie oświetlała Ci zbiornik. 2.Linki takie znajdziesz na portalach aukcyjnych i sklepach z oświetleniem. Poszukaj pod kanlux nt-150. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 Ja właśnie jestem w trakcie budowy hybrydy z elektrycznym podnoszeniem . Zastosowałem linkę nylonową żeglarską 6mm , jej wytrzymałość to 550kg . Będą cztery punkty daje to razem około 2t wytrzymałości , wiec jest spory zapas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) Czemu po prostu linek z nierdzewki nie stosujecie? https://linynametry.pl/product-pol-7932-ZESTAW-lina-nierdzewna-4mm-7x7-5m-zacisk-kablakowy-6-szt-kausza-2-szt-uniw.html?gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPq2nL6rOMkUT8gb8xiIjiO5GAc1Y_-V41KD0haUH-47Y1j9HIuIUCUaAoQuEALw_wcB Edytowane 6 Listopada 2019 przez FajnyRadziu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 @FajnyRadziu zestaw kanluxa jest z nierdzewki i umożliwia łatwą regulację wysokości lampy... Elektryczne podnoszenie to już dla mnie zbędny bajer... Za rzadko sięgam do zbiornika aby bawić się w coś takiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto125 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 W sumie to wystarczy zrobić na lince jakiś dodatkowy haczyk i oczko i można bez problemu podnieść na czas prac w akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 Ja zrobiłem na lince nylonowej bo przechodzi mi ona przez bloczki z łożyskami , bloczki są plastykowe i linka nierdzewna by je zniszczyła . A po 2 wydaje mi sie ze linka nylonowa będzie cichsza przy nawijaniu . A tak to u mnie wyszło , narazie próba w garażu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach