lewy1355 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 Witam wszystkich. Prosze was o pomoc w analize wynikow z Marinlab. Z tego co widze to musze podbic: Jod,Lit,Wapn,Brom,Bor. Czy wystarczy jak podbije tylko jod i wapn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz77 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 Moim zdaniem to wystarczy jak podbijesz trochę tylko jod.Wapń jest w normie nie widzę sensu go podbijać,już prędzej podniósłbym potas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 Ja jednak wapń też bym podbił szczególnie przy SPS jeśli posiadasz. Reszta tak ajk kolega powyżej napisał: jod i potas w górę , reszta OK. Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 Nie masz czasem wyblakłe ciepłe kolory koralowców (żółty, pomarańcz, czerwień)? Pytam bo jeszcze tak niskiego boru nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewy1355 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 19 minut temu, dla syna napisał: Nie masz czasem wyblakłe ciepłe kolory koralowców (żółty, pomarańcz, czerwień)? Pytam bo jeszcze tak niskiego boru nie widziałem. No dokladnie tak jak piszesz. Tez jestem zdziwiony tak niskim poziomem, poniewaz jeszcze dozuje osobno bor. Zrobie tak jak piszecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bishop358 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2019 Zacznij dozować jod. U mnie przy poziomie 0,01 prawie wszystkie sps-y zeszły a korale fioletowe (pocillopora) były niemalże białe. http://nano-reef.pl/forums/topic/108299-problem-z-koralami/?tab=comments#comment-1127433 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewy1355 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2019 No u mnie juz tez wlasnie schodza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach