aul30 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 Witam. Szukam Waszych opinii na temat pracy filtra kaskadowego Seachem Tidal 75 , czy jest głośny i czy woda chlupie.Obecnie mam Aquael FZN3 i on trochę burczy ( jest to trochę uciążliwe w nocy). Kolejna sprawa to szukam też opinii na temat pompy obiegowej EHEIM COMPACTON 1000 oraz JEBAO / JECOD DCS-1200 1200l/h. Tutaj też szukam Waszych opinii na temat głośności tych pomp. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 Bardzo fajny filtr. Jak dobrze ustawisz poziom wody, praktycznie nie ma chlapania. Silnik jest cichy i praktycznie bezobsługowy. Niestety skimmer powierzchniowy w morskiej wodzie nic nie zbiera Cytuj jeszcze tu wroce:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 Ze swojej strony dodam ze na poczatku mialem problem ze zbieraniem „powierzchni” pisalem nawet w tej sprawie do seachem filtr trzeba ustawic na prawej stronie tylnej szyby patrzac od przodu akwarium tak aby woda wypływająca zagarniała to co na powierzchni. teraz działa jak trzeba ale zauważyłem ze im wyższy poziom wody tzn jak prawie zakrywa otwor skimera to faktycznie ma problem ze sciaganiem. Bezgłośny, pojemny i minimalistyczny-bez zadnych dodatkowych wystających rurek Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 Bardzo fajny filtr. Jak dobrze ustawisz poziom wody, praktycznie nie ma chlapania. Silnik jest cichy i praktycznie bezobsługowy. Niestety skimmer powierzchniowy w morskiej wodzie nic nie zbiera Cytuj jeszcze tu wroce:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu23 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2019 Ktoś z Was moze rozwiązał zagadkę skimmera? Bo Seachem twierdzi że on działa tylko trzeba ustawić dobrze. Mam Tidal 110.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj 120x50x50.Odpieniacz EVO3000,RW8,Eheim StreamOn 4000plus,Pacific Sun Metis Hyperion S2 2x75W,Tunze 3163,3162.23kgLS,25kg skaly.LPSy i miekkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaseven Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2019 mam 110 i za cholere nie umiem ustawić by zbierał cokolwiek co do reszty bardzo dobry sprzęt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu23 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2019 Tak jak ja. Seachem mówi że jest ok.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj 120x50x50.Odpieniacz EVO3000,RW8,Eheim StreamOn 4000plus,Pacific Sun Metis Hyperion S2 2x75W,Tunze 3163,3162.23kgLS,25kg skaly.LPSy i miekkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SirDosier Zgłoś Napisano 11 Lutego 2020 Witam. Czy ktoś już rozwiązał problem skimmera w tych kaskadach Seachema ? Ja również posiadam Tidala 110 i cały syf dalej krąży po powierzchni wody. Masakra bo nie chcę pchać do akwarium kolejnego urządzenia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati21 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2020 Nie mam tego filtra, ale wszystkie kaskady które przerabialem ze skimmerem to żeby zadziałały musiałem ograniczyć ilość zaciąganej wody przez rurkę w stosunku do skimmera. Z tego co widze producent zastosował tam pokrętło do regulacji wody zasysanej przez rurkę. Spróbuj je zakręcić i zobacz czy większość wody jest zaciągana przez skimmer. Powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach