Wilkers Zgłoś Napisano 16 Listopada 2019 Witam akwarium 60 dni. Skala żywa piasek żywy wody 50%z żywego akwarium woda kryształ obsada kilka lps kilka miękkich jedna akcropora i jedna dostałem suchy patyk montipora digitata green i teraz po 3 tyg jest cały pokryty fluo polipami co dziwi osobę od której to dostałem proszę o ocenę wyników badań wody KH8. 3 CA 400 No3 7.3 Po4 0,6 MG 1280 Zasolenie 1.024 Leje bakterie i pierw miałem po4 0.00 ale wyjąłem phosguard czy wyniki są ok czy zabijać po4 i no3 np vodka metod?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 16 Listopada 2019 37 minut temu, Wilkers napisał: Po4 0,6 ? 0.6 czy 0.06 37 minut temu, Wilkers napisał: po4 0.00 ? czym się sugerujesz mając takie wyniki ? testy kropelkowe czy mala hanka..a może ICP Wrzuć fotkę zbiornika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 16 Listopada 2019 po4 -0,6 czy 0,06? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilkers Zgłoś Napisano 16 Listopada 2019 Po4 0.6 testowane w erybce w Józefowie podejrzewam że tam mają dobre testy wcześniej po4 było 0.00 bo był phosguard teraz go wyjelem i podniosło się po4. Dodam że rośnie wszystko w miarę ok pod moją home made led lampa tylk goniopora różowa jak się schowała tak już chyba się nie otworzy glony zielone są ale nie takie długie tylko takie co salarias ślubie ze smakiem i jezowiec do golej skały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2019 Przykro mi ale ja już widziałem wyniki tych ich pomiarów ... Pewnie zależy kto, ale gość który robił mi test przyniósł kartkę : 0,32. Wodą z tego samego kubka po powrocie na Hance na fosfor: 0,00 ta prosto z akwarium też Jak nie chcesz Hanki to nawet salifertem sprawdź czy na pewno tyle masz. Powinien być ostro niebieski przy takiej wartości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach