AAxxeell Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Własnie zakupiłem taką pompkę do swojego baniaka. AQUA NOVA N-RMC 9000 Jedyna rzecz jaka mnie martwi to ze jest ona skręcana metalowymi srubami. Ma ktos podobne i czy beda one korodowaly?? Lub moze u kogoś korodują już więc moze lepiej pompe poki nie uzywana zamienic ja na Jecod?? Ma ktos z was podobne doświadczenia z tymi pompami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 46 minut temu, AAxxeell napisał: AQUA NOVA zamienic ja na Jecod?? to to samo tylko inna nalepka i Nova ma serwis / gwarancję PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Czyli Jecod też ma śruby? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 czyli obie pompy produkuje ta sama firma a sprowadzone przez polskiego dystrybutora mają inną nalepkę - był o tym nie jeden temat tu na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Tyle to ja wiem. A wszystkie są skręcane metalowymi śrubami? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati21 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Używaj śmiało. Mam jebao dct też są metalowe śrubki i nie widać na nich korozji a prawie 2 lata siedzi w solance Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Porządny stop stali nierdzewnej nie będzie szybko korodował ale kiedyś zacznie. To mit, że stal nierdzewna nie koroduje a już szczególnie w wodzie morskiej. Tylko tytan HE HE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 jeśli będzie zawsze pod wodą to będzie się degradował bardzo długo, zostawiłem skalpel w szafce z sumpem po tygodniu rudy, chodzi o dostęp powietrza, w samej wodzie nie będzie tak reagować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 oki teraz juz rozwialiscie moje watpliwości Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2019 8 godzin temu, FajnyRadziu napisał: Porządny stop stali nierdzewnej nie będzie szybko korodował ale kiedyś zacznie. To mit, że stal nierdzewna nie koroduje a już szczególnie w wodzie morskiej. Tylko tytan HE HE. Witam Kiedy zacznie korodować ? mam red dragon kilu letnie i zero korozji Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2019 A jak długi jest kawałek sznurka? Nie wiem, tylko się cieszyć, że dają tak dobre stopy, że w akwariach ten proces jest ograniczony do minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach