Luk Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2019 Witam. Mam pytanie odośnie kąpieli korali w AF Protect Dip, może dziwne ale... Czy mogę użyć mieszaniny kilka razy raz po raz ? to znaczy mając 10 korali kąpie 5 sztuk przez pięć minut i za moment w tej samej mieszaninie kąpie kolejne 5 korali. Czy to jest poprawne ? Czy po każdej pięciominutowej kąpieli mieszanina Dipu jest "zużyta" i trzeba rozrabiać nową ? Przepraszam że marudzę - moze nie kumam instrukcji - chyba przywieszkę złapałem i drugie pytanie: Jeśli korala wykąpałem, ale mam wątpliwości i chciałbym go wykąpać jeszcze raz to ile czasu (dni) muszę odczekać aby zrobić mu drugą kąpiel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2019 możesz kapac w tej samej wodzie, a drugie pytanie chyba niema jakiejś reguły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blues Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2019 Ja zoaski kąpałem 2 razy przy kolejnych podmianach czyli kąpiel 6 dni przerwy i kolejna kąpiel przy okazji podmiany. Aha urzywałem Rx Coral dip Nic negatywnego po tych kąpielach nie zaówazyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2019 Dziękuję - chlopaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reefbos Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2019 Na stronie producenta jest napisane: "... zużyty roztwór nie nadaje się do ponownego użycia ..." Pytanie - kiedy należy go uznać za zużyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2019 Kąpiel prowadzić do 5 minut, po czym przełożyć koralowca do naczynia z czystą solanką w celu wypłukania. Tak oczyszczonego koralowca umieścić ponownie w akwarium. Zużyty roztwór nie nadaje się do ponownego użycia. Czyli kąpiąc korala zużywasz roztwór... Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2019 Nie wolno używać ponownie tego samego roztworu. Należy zrobić nowy. Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2019 Dzięki serdeczne - tak myślałem - ale chciałem się upewnić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach