Tapajos32 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Ciekawe czy ktoś jeszcze oglądał Widok przygnębiający zbiorniki z akrylu - w środku pusto i sterylnie - konstrukcje ze szkieletów pąkli wyglądają jakoś sztucznie - lekko mętna woda i pustka nie licząc ... ryb Co ciekawe te zbiorniki wydają się być zamknięre od góry, to widać na jednym zdjęciu gdzie woda odsłoniła akrylowy "sufit" ciekawe jak to jest skonstruowane ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 11 Stycznia 2020 przez Tapajos32 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2020 Ciekawe jak to serwisować? Odessać dino / cyjano lub inne Strój nurka i jechane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2020 2 godziny temu, Tapajos32 napisał: Ciekawe czy ktoś jeszcze oglądał Widok przygnębiający zbiorniki z akrylu - w środku pusto i sterylnie - konstrukcje ze szkieletów pąkli wyglądają jakoś sztucznie - lekko mętna woda i pustka nie licząc ... ryb Co ciekawe te zbiorniki wydają się być zamknięre od góry, to widać na jednym zdjęciu gdzie woda odsłoniła akrylowy "sufit" ciekawe jak to jest skonstruowane ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jak kolega ma możliwość to ja się przypomnę i za parę miesięcy poproszę o aktualizację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2020 Bywam tam w miare często więc będe zerkał Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuke Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2020 Może pąklami obudowany jest komin/spływ aby było taniej niż skałą,to co tam wisi to chyba jakiś cyrkulator albo coś innego bo dwa "przewody" dochodzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2020 @sith114 też masz wrażenie że twórcą tego akwarium jest ta sama firma co u @s1ngle ? Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2020 Ktoś ma aktualne informacje jak ma się przedmiotowe akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) Dziś byłem ponownie w GJ - to dwa zbiorniki (jeden w formie łuku), nadal jest z lekka przygnębiająco - przybyło trochę ryb i do mniejszego zbiornika nawpuszczano L. amboinensis - wszystko bez ładu i składu - szczególnie przykre wrażenie sprawiał samotny błazenek - maluch taki ze 3 cm wyraźnie zgubiony w tym całym "pąklowym" szaleństwie - na dnie jednego z akwariów zaczynają się panoszyć jakieś ciemne glonicha. Pewnie wszystko na zasadzie jak w tym drugim dużym zbiorniku (chodzi o te rafę co tam jest od dawna) ciągła rotacja życia , bywam tam w miarę regularnie i ciągle.... odnowiona obsada - tylko pojedyncze ryby żyją dość długo, koralowce też rotują choć w mniejszym stopniu. Jedynie słodkowodne zbiorniki mają się jakby lepiej - choć i tam glonicha zaczynają rządzić . W sumie jest tam 5 zbiorników (dwa słodkowodne, jedna duża rafa i te dwa nowe akrylowe dziwadła) Edytowane 9 Lutego 2020 przez Tapajos32 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 13 Marca 2020 Okres trudno ale może jakaś akutalizacja znowu po miesiącu? Nawet opisowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 14 Marca 2020 Cóż nie byłem i pewnie nie będę szybko ponownie - ale z pewnego źródła słyszałem że na "premiere" nawpuszczano tam kilkanaście małych skrzydlic które jakoś tajemniczo zniknęły - ja ich już nie widziałem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach