Marijo Zgłoś Napisano 5 Lutego 2020 Ponieważ nie będzie mnie przez tydzień mam do Was pytanie. Obecnie dozuję do akwarium Jod, stront i potas i chcę, aby dozowało się to podczas mojej nieobecności. Mam możliwość wykorzystania dwóch wolnych pompek dozujących. Jak to zrobić? Czy mogę pomieszać te składniki w buteleczce w odpowiednich proporcjach, obliczając potrzebne dawki tak aby dozowało się podczas mojej nieobecności, czy tych składników nie można mieszać? Używam rozpuszczonego jodku potasu, strontu od AF i potasu Seachem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 5 Lutego 2020 Nic nie dodawaj, nic się nie stanie a nawet polepszy. ps: Jeżeli dotyczy to akwarium dopiero założonego z końcem ubiegłego roku to wogóle poddaję do przemyślenia konieczność podawania ww preparatów. Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 5 Lutego 2020 Ja lecę bez podmian i dodaje te pierwiastki wg swojego schematu ręcznie. Natomiast jak wybywam na wakacje (często 10 dni nieobecności z dwóch tygodni wolnych od pracy) nie dozuje nic prócz ballinga ze strongami czyli to co zawsze za mnie pompy robią. Bez obaw, lekki niedosyt czasem jest wskazany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach