bilu771 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Witam. Pewna rzecz nie daje mi spokoju. Podmieniam wodę raz w tygodniu. Bakterie leję zawsze po podmianie wody. Codziennie dodaję NO3-PO4x. Testy też robię raz w tyg. Wyniki są zawsze takie same. Czy to oznacza że nie ma konsumpcji przez korale? Kh-8,2 Ca- 460 Mg-1350 Zauważyłem, ze zwierzaki stanęły w miejscu. Proszę o jakieś sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Jak długo masz to akwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 No3 i Po4 jakie? Czym karmisz koralowce? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Akwarium zalane prawie dwa lata temu. NO3-5 a PO4- 0 testy salifert. Karmię Fitomix aqua forest i Coral food saliferta według instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 A jaką masz obsadę? Wstaw fotkę akwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 (edytowane) Obsada to dwa błazenki, garbik, petrapogon, krewetka czyszcząca, mitrax, 4 ślimaki rozgwiazda piaskowa. Edytowane 16 Lutego 2020 przez bilu771 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Ładnie akwarium ☺ Patrząc na obsadę, konsumpcję makroelementów masz jeszcze niewielką, według mnie cotygodniowe podmiany uzupełniają to co "zabrały" zwierzęta. Ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Dzięki Arek77. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Jeszcze dodam, że po około miesiąca zanikły mi glony wapienne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 To akwarium jest przykryte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marijo Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 A jakie masz PH w akwarium - mierzone rano i wieczorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Akwarium nie jest przykryte. A pH nie mierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati21 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Euphyllie daj niżej bo widać że przypalona i zaraz będzie po niej. Jaka sól używasz? W jaki sposób znikły Ci glony wapienne? Jak długo masz te korale co są w akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 (edytowane) To Rhodactisy chyba 26 minut temu, mati21 napisał: Euphyllie daj niżej bo widać że przypalona i zaraz będzie po niej tak by ją samo światło spaliło? Edytowane 16 Lutego 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2020 Już przestawiona. Sól to reef salt pro Colombo. Glony wapienne zaczęły zanikać stopniowo. Testy robiłem także w sklepie i wyniki się pokryły. Te korale mam od roku mniej więcej Trzy pavony, montipory talerzowe, jedna czerwona (patyk), caluastrea, goniopora i miękkie kilka. Nigdy nie walczyłem z plagami, bo po prostu ich nie było. Zasolenie mam cały czas 1.025 mierzone refraktometrem. Testy robię zawsze dzień po podmianie wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati21 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2020 (edytowane) Parametry masz dobre, podnieś trochę po4 żeby było wykrywanie. Co to masz za światło? Edytowane 17 Lutego 2020 przez mati21 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2020 (edytowane) Lampa Led tmc V2 iLumenAir600 connect 95 wat z erybki Edytowane 17 Lutego 2020 przez bilu771 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2020 Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach