Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

1 godzinę temu, dale napisał:

Totalna bzdura, widzę że nie potrafisz, nie wiem z jakiej przyczyny, czytać ze zrozumieniem. Najpierw wkładasz w moje usta słowa których nie wypowiedziałem, potem udowadniasz że nie mam racji. Nie uważasz że jest to trochę bez sensu?

@dale- sam napisałeś, że dla Ciebie temat jest zero jedynkowy i jesteś za legalną aborcją i to kobieta ma prawo decydować o tym czy tego chce czy nie. Tego chce lewica. Całkowitego zniesienia zakazu aborcji. Całkowitego. Dlatego piszę cały czas o ortodoksach z drugiego końca kija. Bo problem nie jest zero jedynkowy. Po drugiej stronie stoją jak słusznie zauważyłeś np. chłopcy z ONR. A moje przekonania są dalekie od takich skrajnych poglądów jakie reprezentują obydwie grupy i dlatego się z nimi nie utożsamiam kompletnie. Niestety rzucasz słowami moralność, sumienie, wychowanie (zapomniałeś o tolerancja),  które są nadużywane przez ludzi, którzy nie rozumieją ich znaczenia. Również w tym proteście. Plus wulgaryzmy i najzwyczajniejsza agresja. Niestety protest kobiet w moim odczuciu został zawłaszczony przez te skrajne grupy i teraz to nic innego jak zwykła polityczna napier......nka.  A widać to chociażby po postulatach (nie wiem co ma pedofilia z tematem aborcji dla przykładu, albo co ma równość płac bez względu na płeć. albo co to ma wspólnego z osobami LBGTIQA+ (co tydzień coraz więcej tych literek w tym skrócie, czekam kiedy dopiszą N i Z). Mydło i powidło z naprawdę bardzo trudnego i poważnego tematu.

Więc daruj sobie naprawdę wrzucanie mnie do jednego albo drugiego worka z tymi oszołomami, którzy pod wpływem wrzucenia gó....na w wentylator postanowili dorzucić do tego wentylatora jeszcze więcej. Niestety oblepiło ono istotę problemu, na czym stracić mogą głównie kobiety stojące przed problemem od którego to się zaczęło.  A na tym powinna się skupiać główna istota problemu. Szkoda niestety, że tak nie jest.

@Irmina z całym szacunkiem nikt tu o kobietach nie pisze, tylko o formie protestu i jego istocie. Subtelna ale jednak różnica. A kobiety są różne - i nie mówicie jednym głosem. Przecież po jednej i po drugiej stronie tego sporu stoją ...... również kobiety. I zeby byla jasność - kompletnie mi się orzecznie TK nie podoba.

P.s proponuje wydzielic wątek "aborcyjny" z watku "koronawirusowego" - zwiazku zadnego w zasadzie nie ma.

VDR

VDR

Godzinę temu, dale napisał:

Totalna bzdura, widzę że nie potrafisz, nie wiem z jakiej przyczyny, czytać ze zrozumieniem. Najpierw wkładasz w moje usta słowa których nie wypowiedziałem, potem udowadniasz że nie mam racji. Nie uważasz że jest to trochę bez sensu?

@dale- sam napisałeś, że dla Ciebie temat jest zero jedynkowy i jesteś za legalną aborcją i to kobieta ma prawo decydować o tym czy tego chce czy nie. Tego chce lewica. Całkowitego zniesienia zakazu aborcji. Całkowitego. Dlatego piszę cały czas o ortodoksach z drugiego końca kija. Bo problem nie jest zero jedynkowy. Po drugiej stronie stoją jak słusznie zauważyłeś np. chłopcy z ONR. A moje przekonania są dalekie od takich skrajnych poglądów jakie reprezentują obydwie grupy i dlatego się z nimi nie utożsamiam kompletnie. Niestety rzucasz słowami moralność, sumienie, wychowanie (zapomniałeś o tolerancja),  które są nadużywane przez ludzi, którzy nie rozumieją ich znaczenia. Również w tym proteście. Plus wulgaryzmy i najzwyczajniejsza agresja. Niestety protest kobiet w moim odczuciu został zawłaszczony przez te skrajne grupy i teraz to nic innego jak zwykła polityczna napier......nka.  A widać to chociażby po postulatach (nie wiem co ma pedofilia z tematem aborcji dla przykładu, albo co ma równość płac bez względu na wiek. albo co to ma wspólnego z osobami LBGTIQA+ (co tydzień coraz więcej tych literek w tym skrócie, czekam kiedy dopiszą N i Z). Mydło i powidło z naprawdę bardzo trudnego i poważnego tematu.

Więc daruj sobie naprawdę wrzucanie mnie do jednego albo drugiego worka z tymi oszołomami, którzy pod wpływem wrzucenia gó....na w wentylator postanowili dorzucić do tego wentylatora jeszcze więcej. Niestety oblepiło ono istotę problemu, na czym stracić mogą głównie kobiety stojące przed problemem od którego to się zaczęło.  A na tym powinna się skupiać główna istota problemu. Szkoda niestety, że tak nie jest.

@Irmina z całym szacunkiem nikt tu o kobietach nie pisze, tylko o formie protestu i jego istocie. Subtelna ale jednak różnica. A kobiety są różne - i nie mówicie jednym głosem. Przecież po jednej i po drugiej stronie tego sporu stoją ...... również kobiety. I zeby byla jasność - kompletnie mi się orzecznie TK nie podoba.

P.s proponuje wydzielic wątek "aborcyjny" z watku "koronawirusowego" - zwiazku zadnego w zasadzie nie ma.

VDR

VDR

@dale - sam napisałeś, że dla Ciebie temat jest zero jedynkowy i jesteś za legalną aborcją i to kobieta ma prawo decydować o tym czy tego chce czy nie. Tego chce lewica. Całkowitego zniesienia zakazu aborcji. Całkowitego. Dlatego piszę cały czas o ortodoksach z drugiego końca kija. Bo problem nie jest zero jedynkowy. Po drugiej stronie stoją jak słusznie zauważyłeś np. chłopcy z ONR. A moje przekonania są dalekie od takich skrajnych poglądów jakie reprezentują obydwie grupy i dlatego się z nimi nie utożsamiam kompletnie. Niestety rzucasz słowami moralność, sumienie, wychowanie (zapomniałeś o tolerancja),  które są nadużywane przez ludzi, którzy nie rozumieją ich znaczenia. Również w tym proteście. Plus wulgaryzmy i najzwyczajniejsza agresja. Niestety protest kobiet w moim odczuciu został zawłaszczony przez te skrajne grupy i teraz to nic innego jak zwykła polityczna napier......nka.  A widać to chociażby po postulatach (nie wiem co ma pedofilia z tematem aborcji dla przykładu, albo co ma równość płac bez względu na wiek. albo co to ma wspólnego z osobami LBGTIQA+ (co tydzień coraz więcej tych literek w tym skrócie, czekam kiedy dopiszą N i Z). Mydło i powidło z naprawdę bardzo trudnego i poważnego tematu.

VDR

VDR

@dale - sam napisałeś, że dla Ciebie temat jest zero jedynkowy i jesteś za legalną aborcją i to kobieta ma prawo decydować o tym czy tego chce czy nie. Tego chce lewica. Całkowitego zniesienia zakazu aborcji. Całkowitego. Dlatego piszę cały czas o ortodoksach z drugiego końca kija. Bo problem nie jest zero jedynkowy. Po drugiej stronie stoją jak słusznie zauważyłeś np. chłopcy z ONR. A moje przekonania są dalekie od takich skrajnych poglądów jakie reprezentują obydwie grupy i dlatego się z nimi nie utożsamiam kompletnie. Niestety rzucasz słowami moralność, sumienie, wychowanie (zapomniałeś o tolerancja),  które są nadużywane przez ludzi, którzy nie rozumieją ich znaczenia. Również w tym proteście. Plus wulgaryzmy i najzwyczajniejsza agresja. Niestety protest kobiet w moim odczuciu został zawłaszczony przez te skrajne grupy i teraz to nic innego jak zwykła polityczna napier......nka.  A widać to chociażby po postulatach (nie wiem co ma pedofilia z tematem aborcji dla przykładu, albo co ma równość płac bez względu na wiek. albo co to ma wspólnego z osobami LBGTIQA+ (co tydzień coraz więcej tych literek w tym skrócie, czekam kiedy dopiszą N i Z). Mydło i powidło z naprawdę bardzo trudnego i poważnego tematu.

@Irmina z całym szacunkiem nikt tu o kobietach nie pisze, tylko o formie protestu i jego istocie. Subtelna ale jednak różnica. A kobiety są różne - i nie mówicie jednym głosem. Przecież po jednej i po drugiej stronie tego sporu stoją ...... również kobiety.

VDR

VDR

54 minuty temu, dale napisał:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.